17 02 08 - 12:01

Met de botte bijl

Eén mailtje. Nog geen jaar geleden rolde er een mailtje mijn inbox binnen dat mijn leven heeft veranderd.Wat een heerlijk romantische gedachte dat dat ene bericht dit allemaal heeft veroorzaakt. Als het erop aankomt, schuilt er stiekem toch een romantica in mij. Ik had hem moeten printen en inlijsten. Of toch tenminste moeten bewaren. Maar ja, soms heb je op het moment suprême nog niet door hoeveel betekenis één zo’n elektronisch briefje kan hebben.

De Veronica radioschool stuurde me een te plaatsen persbericht: ze zochten een nieuwe lichting studenten voor de befaamde klas van 24. Dus maakte ik een printje van de mededeling en liet hem vervolgens heel subtiel verdwijnen. Was niet alles geoorloofd in liefde, oorlog en carrière?

Om een kort verhaal kort te houden: ik werd toegelaten. Werd vriendjes met 23 klasgenootjes, ontmoet met regelmaat een hoge radiopief en leer vooral heel veel. En met de naam Veronica in mijn rugtasje vond ik een stageplek bij Dolfijn FM op Curaçao. En kletste mezelf naar binnen bij BNN radio 1. Voor maar twee dagen, maar toch. Die twee waren genoeg om me eraan te herinneren dat werken leuk mag, moet en hoort te zijn.

Dus heb ik de knoop doorgehakt en ontslag genomen. Het is misschien niet de slimste beslissing ooit om in het diepe te springen als je een eigen huis hebt, maar wel een besluit dat me blijer maakt dan de meeste recente blijmakers. En zoals vriendinnetje E. altijd roept: als je ergens een deur dichtdoet, gaat er altijd wel weer een andere open. Sommigen noemen dat god. Ik geloof meer in tocht.

En zoals voor alle tegeltjeswijsheden geldt: ja hoor. Het experiment bij BNN levert me tot vertrek werk op en wie weet wat daar nog uit kan voortkomen. En als ik na de zomer terugkom en het gaat allemaal iets minder vloeiend dan gepland, ach, dat zien we dan wel weer. Ik heb zoveel lijntjes uitgegooid dat ik uren bezig ben ze uit de knoop te halen. Maar ik verwacht dat ik wel op mijn pootjes terechtkom.

Ik heb nu eindelijk een geoorloofde smoes om Yanboull.nl te gaan gebruiken, dus daar komen mijn belevenissen en de voorpret te staan. En als ik ooit a) achterhaal of het überhaupt kan en b) dan ook uitvind hoe het moet, link ik ze ook door naar Hyves. Mijn verhaaltjes gaan vanaf mei vooral over radio, zon, surfen en cocktails. En vooruit: misschien hier en daar een incidentele X. Het blijft toch mijn leven.
Reacties: