25 09 08 - 16:28

Hoofdstuk dertien: stad en land

Ik hou wel van koeien. Ik schep er een heimelijk genoegen in om tegen ze te loeien, want het is een van de weinige diersoorten die ook antwoord geeft.En toen ik een paar dagen geleden in het hectarengrote veld dat ik mijn voortuin noem, stond, liep daar zowaar een Bambi-lookalike rond te banjeren. Oh, en nu ik toch bezig ben met opsommen wat ik leuk vind aan het boerenleven: ik hou van de geur van pas gemaaid gras.

Maar hoewel er een flink promillage boerenbloed door mijn aderen stroomt, ben ik er recent achtergekomen dat mijn stadsgehalte toch de overhand heeft. Ik woon hier in Zweden een stukje buiten de stad. Dat was grotendeels een bewuste keuze, want dit huisje was vrij en de andere optie was dakloos zijn. Keus snel gemaakt. Het gevolg is alleen dat ik, tot ik een keer in de top drie van reageerders op huizen bij de woningbouwvereniging eindig, wat ver moet reizen naar de universiteit. En dat twee-maal-daagse fietstochtje door het boerenlandschap vind ik één groot drama. Lang leve de klimaatverandering, want ik heb - zelfs half september – slangen op mijn route gezien. Goed, ze waren niet héél groot, maar het waren wel slangen.

's Middags moet ik zorgen dat ik op tijd van de uni vertrek, anders ben ik niet voor donker thuis. Gelukkig heb ik vriendjes gemaakt waar ik kan blijven slapen op dagen dat we tot laat aan papers moeten werken of als er een feestje is, anders had ik mooi hej hå tegen m’n sociale leven kunnen zeggen. Ik ben heus niet zo’n verwend nest dat ik per se hartje centrum moet wonen, maar de hemelsbrede afstand van dit huis naar het centrum is me met twaalf kilometer nét iets te ver. Tel daarbij op dat de route van de bushalte naar mijn woning geen lantarenpalen heeft én dat een of andere onverlaat het nodig vond grind te storten op een ondergrond die toch verdacht veel op normaal asfalt lijkt, en de barometer slaat toch uit naar stadsmeisje. Tot nu toe ben ik steeds nummer vier op de wachtlijst voor in Örebro gelegen huisjes. Fingers crossed dat het nu gaat opschieten. Bij voorkeur voor de zon z’n winterslaap gaat houden.
Reacties:

Dats is fjin, as in, det är FIN, as in, you’re so finnnneee haha

Give us a shout! ramigard@gmail.com I lost your contact info!
rami () (URL) - 30 09 08 - 10:10