18 04 09 - 13:30

hoofdstuk 18: Lenteeeeeeee!

Lentelentelentelentelentelentelentelentelentelentelentelente! Wiehoe! Na ongeveer vijf maanden, drie weken en vier dagen - ruwe schating, natuurlijk - sneeuw is het beste seizoen van allemaal nu in Zweden dan ook ein-de-lijk losgebarsten.En hoe weet ik nou dat het echt de lente is, en niet een schijnbeweweging van moeder natuur? Nou ja, niet dus. Daar kan ik alleen maar heel hard op hopen.

Maar als academicus, want dat ben ik tegenwoordig, mag je natuurlijk nooit zomaar iets aannemen. Eigenlijk moet je dikke boeken doorspitten en hele slimme, bebrilde meneren citeren die ontzettend veel verstand hebben van lente, zon en mooi weer. Dat ze door al dat onderzoek nooit buiten komen, daar mag je natuurlijk niks over zeggen.

Hoe ik nou zelf een officieel geleerd en bebrild persoon word, dat leer ik pas in de module onderzoek en methodiek. In september. Dus voor nu kan ik alleen maar dikke boeken doorspitten. Maar het grote voordeel daarvan is dat het op een bankje kan, in het park. Bezonnebrild.

Dus, absoluut niet wetenschappelijk onderbouwd, maar wel aan den lijve ondervonden. Het is lente - reden een:

Bloemetjes onder mijn voordeur!

Het is lente - reden twee:

Zonder jas naar buiten.

Het is lente - reden drie:

Poes wil ook eindelijk naar buiten.

Het is lente - reden vier:

Het is Pasen geweest. En daar hoort gewoon mooi weer bij, punt uit. Dit plaatje is uit de alcoholwinkel en is zo'n heerlijk cliche dat ik het jullie niet wilde onthouden. Paasbier met accenten van citrus, chocolade en ... knäckebröd!
Reacties:

Hoe kan dat nou?!! Bij jou zijn de paardebloemen net zo groot als bij mij!
Linda - 27 04 09 - 21:04