23 05 08 - 18:39

Hoofdstuk drie: commotie

Zo, dit was me het weekje wel. Ik wist al dat ik in juni twee weken live de radio op mocht.Eerder deze week kwam daar de terloopse opmerking over een invaldienst voor vandaag bij. En woensdag aan het eind van de middag hoorde ik dat ik ook de donderdagochtend om kwart voor zes klaar moest staan. Slik. Mijn bestaan als ochtendshowsidekick is dus heel wat eerder ingegaan dan ik had kunnen denken. Maar het ging vrij vloeiend. Na een half uurtje inkomen, was ik behoorlijk op mijn gemak en ging het verder gewoon goed.

En een halve seconde geleden had ik opeens Barry Hay aan de telefoon, want die klust hier ook. En da’s toch nog wel een beetje raar. Maar ach, nu ik mijn eerste six hours of fame heb gehad, gaat hij natuurlijk binnen no time ook als een echte fan op mij reageren. Hmm, met welke bizarre kleedkamereisen en sterallures zal ik eens beginnen?

Tussendoor heb ik nog – voor mijn vrije middag inging, want om zes uur beginnen betekent op tijd weer stoppen - even een kleine scène geschopt bij onze huisbaas. Die wil namelijk opeens dat ik al volgende week uit dat best wel prettige appartement vertrek om in de kleinste kamer van het huis te gaan wonen. Mijn theorie is simpel: gewoon lekker bijven zitten waar ik zit, tot-ie me een beter aanbod doet. Wordt vervolgd.

Voor ik vertrok, vroegen diverse mensen me of ik hier zou willen blijven als de kans zich voordeed. Toen was mijn antwoord steeds dat ik dat echt nog niet kon zeggen. Inmiddels heb ik een antwoord klaar: nee. De reden is niet dat ik het hier niet leuk vind. Nee, de reden heeft niets met Curaçao te maken. Een hintje voor insiders Elwin en Mathijs: morot! En voor de rest van jullie: vanaf na de zomer kan iedereen langskomen voor een sneetje overheerlijk wortelbrood, want dan woon ik twee jaar in Zweden.

Nadat ik alweer bijna (bijna :)) was vergeten dat ik me had ingeschreven voor een Masteropleiding, kwam twee dagen voor vertrek naar de Antillen opeens het mailtje dat ik ben toegelaten. Dus heb ik tussen alles door ook nog even de voor-en nadelen afgewogen en besloten om gewoon te gaan. De knoop is doorgehakt: vanaf 1 september ben ik student aan Örebro Universitet.

Verder: ik ben nog niet echt toegekomen aan toeristische zaken of uberhaupt ergens heengaan, want ik mocht mijn hele eerste weekend werken. Maar vanaf vanmiddag ga ik leuke vrije-tijdsdingen doen. Echt waar.
Reacties:

och, dat is lang geleden! morot-brood!

Ik ben inmiddels wel een lekker worteltaart-recept rijker, dus dan kunnen we ruilen. :)

Maar je bent zo te zien nog niet eens goed en wel in het ene avontuur gestort of je hebt alweer een volgende op stapel staan…

Ik heb dus afgelopen week naar je bijna eerste radiooptreden zitten kijken via de webcam, goh! :) Maar ik weet al wat ik maandag tijdens de lunch aanzet hoor!
elwin - 23 05 08 - 22:30

ik zat van de week te denken “zal ze de knoop hebben doorgehakt?” Nou heb me antwoord JA. Echt super gaaf. Dus nu kom je thuis blijf je 1 week en dan moet je weer weg??

dikke kus
tamara () - 24 05 08 - 00:32

Je gaat naar Zweden? Feestig :-D
Wouter () - 25 05 08 - 17:03

Oeh, oeh! Ik hoor en zie je!!! :D

Enneh: Gratulationerna på din beslut. Jag vill missa du mycket utom vi vill besöka du :)
Jolande - 26 05 08 - 12:16