YånBøull.nl / Mathijs

archief

Maandag 29 November 2004

Maandag alweer!

Beste fan

Sorrie dat het al weer een tijdje geleden is dat ik te volgen was!
Jeetje dat klinkt sentimenteel!
Maar goed, in ieder geval: Hier een korte uitgebreide samenvatting van een aantal weer plezierige dagen!

Allereerst woensdagavond:
Na m’n werk meteen naar de tentoonstelling gegaan van net-afgestudeerde designstudenten. Een daarvan had ik die vrijdag ervoor leren kennen. Ze was een vriend van Stu & Bry; en afgelopen vrijdag zijn we wezen stappen.
Die woensdag dus de tentoonstelling. En het rotte was: niet alleen de entree was gratis, maar ook al het drank! WIEH!
En de wijn was ook al niet lekker! Op het moment dat de barman wist wat ik wilde, dacht ik dat ik misschien wel genoeg had, maar ach toch nog maar een paar extra dan! Ik hoef me immers niet meer te concentreren op de bestelling!
En zo werd het steeds gezelliger. Vooral toen Alex de liliputter zo dronken was, dat hij rollen toiletpapier van het toilet meejatte om vervolgens ons en de loungebanken mee te versieren! En zo ontstond: Toiletpaperworld! Natuurlijk was ik koning, maar toen ik wist wie er koningin was werd ik maar een Toilet Paper World Samurai. En alsof dat nog niet genoeg was (ik moest nog een naam) Werd ik gedoopt tot “fucky Chicken Toilet Paper World Samurai”! Proost! Nog maar een wijn dan!

Helaas, moest ik de volgende dag gewoon weer werken! Maar het geluk zat me mee, want Terry was ziek thuigebleven en zo ik had een rustig dagje! Donderdagavond speelde Stu in een pizzaria, waar ik voor fotograaf speelde en voor manager werd aangezien en zo een voorstelling in de wacht sleepte voor de band!

Vrijdag was het afscheidsfeestje van Elena, iemand van het werk, dus ’s avonds weer fijn de kroeg in met alle medewerkers! Erg vervelend weer! Heb daar o.a. de crew van het Sydney Festival ontmoet. met hen zal ik werken begin Januari als het goed is. Het was erg gezellig met z’n allen en zo werd het eigenlijk niet al te laat, maar zo voelde het wel. Ach wat wil je als je van 5 uur in de kroeg hangt…
Nee, mam ik drink niet te veel! :)

Zaterdag maar weer eens het park bezocht om te joggen. Verbranden die hap!
‘S middags had Ome Heinz het idee om me mee te nemen naar een aantal plaatsen in Sydney. Eigenlijk was het idee om Cloe (zijn dochter) te bezoeken, maar ze was er niet.
Dus nam ome Heinz me mee naar een aantal andere plaatsen: zijn kunstwerk waar mensen in wonen (ja was een huis), naar wat postzegelverzamelende vrienden en naar (waarschuwing: niet denken dat ikhier op het slechte pad gekomen ben!) het casino! Wiehoe. In m’n korte broek en T-shirt, tussen alle aziaten. We hadden gratis toegang en een bedrag om te besteden gekregen, maar we konden alleen op de automaten… (van die computers..) maar ach het was te grappig!
Dus ik heb me natuurlijk meteen aangesloten bij de vereniging en elke dinsdagavond clubavond…
‘S avonds natuurlijk weer uit. Maar niet zomaar ergens! Dit maal: de opera bar bij, jawel, The Opere House! Zeer mooie bar, buiten aan het water, heldere hemel, en kakkerlakken die graag zwemles wilde…
En tja, als je zo dichtbij the Opera House bent, dan kan je net zo goed een kijkje binnen nemen.

Binnen was in een van de zalen een festival gaande en Stu wist ons naar binnen te praten. Dus voor nop (kaartje was $25 )
een aantal aardige optredens gezien! Ik heb ook altijd pech

Zondag was heet, superheet (tegen de 39 graden), dus naar het strand waar tevens een festival gaande was. De kangaroe-dans was erg speciaal kan ik je zeggen…

Nu is het weer maandag en ik kan zeggen: het ligt niet aan de maandag. Want vandaag was weer gewoon leuk als anders!
Straks weer naar een optreden van Stu in de boekenwinkel. Maar eerst maar eens snel naar huis!

Met de liefste groet,
Fucky Chicken Toilet Paper World Samurai

- door mathijs op 07:33 - geen reacties

Woensdag 24 November 2004

Woensdag!

Woensdag -> de week is weer door midden..

Hum ik kan me haast niet meer voorstellen dat maandag zo erg was! Het is weer gewoon gezellig, ik doe de dingetjes die ik moet doen, allemaal heel gestructureerd en gecontroleerd! heel rielekst dus allemaal.
Gisteren was weer dolle pret, vooral ’s avonds. Ik ging pizza bakken! (tja.. alleen thuis… dus zelf koken! Maar dat van het alleenthuiszijn wist ik nog niet toen ik de pizza kocht) En een klein gezelschap weet wel hoe goed ik ben in pizzabakken! Dit keer niet in de magnetron, maar ouderwets in de oven. Naja, eerder in de ouderwetse oven. zo eentje die je nog moet aansteken en nog net geen haardblokken voor nodig hebt. Maarja.. waar moet je dat aansteken? Na een half uur geduld, geen brandende oven. Nu had ik 3 opties: of de pizza niet opeten, maarja had daar eigenlijk wel zin in, die optie viel af. Tja dan toch maar in de magnetron of op de grilplaat (ander onderdeel van dezelfde hierboven beschreven oven). Hum, vanuit ervaring met de magnetron, toch maar voor de grilplaat gekozen (van dit onderdeel weet ik wel hoe die aanmoet, want ik maak zo nu en dan boterhammen met kaas en tomaat en dat dan gebakken! wieh!!! jammie!) Dus pizza onder de gril…
Hum.. de pizza werd eigenlijk wel snel warm

aan de bovenkant…
De onderkant was nog koud en zelfs een beetje klam… GRRR ik wil krokant!
Hoe langer ik wachte hoe ~ ehm laten we zeggen~ ‘donkerder’ werd de bovenkant en zachter de onderkant en werd het een pizza die zo heerlijk tussen je vingers doorgleed. Die avond heb ik dus heerlijk mijn pizza naar binnengeslurpt!
Maar het smaakte wel lekker.

De volgende keer probeer ik de blender, dan kan ik het meteen opdrinken

De clever clogs hangen weer -ondanks een crusiale printfout (ai) –
En ik heb free tickets voor ‘Kitchen Stories’ -> film
‘A discerning and heartfelt little masterpiece’ dus..

Ma devo lavorare! ciao

- door mathijs op 03:18 - geen reacties

Maandag 22 November 2004

Dinsdag!

Wiehoe maandag is voorbij het is Dinsdagochtend, je kan geen kant meer op, zappen is zinloos! :D

Nee, ik voel me weer aardig goed vandaag! Na gisteren errug chagrijnig thuis te zijn gekomen (de gratis treinen reden niet echt op tijd… ook hier dus..), heerlijk m’n hart gelucht bij Peter, Stuart en uncle Heinz, die dachten dat ik een beetje ziek was omdat ik zo stil was… maar nee, niet echt

Toen kwam Stu met het geweldig voorstel om mee te gaan naar een optreden van hem! (hij speelt een aantal muziekinstrumenten, maar voornamelijk de trompet en de mondharmonieca) Dat was echt geweldig! Het was in een boekwinkel met allerlei interessante tweedehands boeken en je kon er ook eten en drinken! En spelletjes spelen! Soort van huiskamer met ontiegelijk veel boeken! :)
Het optreden was fantastisch! De winkel ook, dus ik denk dat ik daar wel vaker te vinden zal zijn!

An die arbeid jetz! het is immers 9.00 uur geweest!
Gegroet mijn beste medemens! :)

- door mathijs op 22:59 - geen reacties

Maandag....

ehm ligt het aan maandag, of is het gewoon echt een klte dag..
Ik weet het niet maar ben niet helemaal mezelf vandaag….

en nu kan ik alles wat ik zojuis had getypt opnieuw typen want ineens is heel het stukje tekst weg!!!! GRRRRR!!!!
klink ik gefrustreerd? Niet? ehm misschien verander je dan nog van mening…

misschien ook niet… misschien laat ik het hier bij.. Ik zit er gewoon mee dat ik dat stelletje ondergeciviliseerde zooitje hier niet altijd snap en zij mij niet altijd… okee taalbarriere… logisch… maar dat kan het toch niet zijn..
zelfs m’n “clever clogs”-kaart is van de muur gehaald (een kaart die ik mag ophangen/ laten hangen als ik iets goeds gedaan heb..) hij hing er al de hele week vanaf minuut 2 en nu ineens om 16.55 uur haaltie em eraf… Grrr! IK HEB GVD!!!! EEN HELE FCKNG DATABASE OPGEZET! ik kan toch ook niet helpen dat 1 rij hokjes van een grafiek te klein zijn en dat ik ze niet kan aanpassen…. moet’ ie het lekker zelf doen! ZO! puh…

zoals je ziet.. alles onder controle hier, zal morgen even met em praten…

zucht

maar nieuws! (ik weet niet of ik het al vertelt had, maar het is wel leuk geloof ik dus voor de zekerheid…):
Ik ga meehelpen met het Sydney Festival. Geregeld door manager Terry himself (handig van die contacten) hij dacht dat het wel goed voor me zou zijn om alvast wat festivalgevoel op te doen… hum hoezo die wil van me af… hahaha.. nee, hoor ik heb geen waanideeen :)
Maar is leuk denk ik…

oja adresjes!
matty post
38 Birrellstreet
Bondi Junction NSW 2022
Australia

of werk:
PO Box 96, Strawberry Hills
NSW 2012 Australia

maar ik ga nu, het is al een uur na werktijd…

- door mathijs op 07:44 - geen reacties

Zaterdag 20 November 2004

zaterdag!

Wiehoe! Het is zaterdag! en dat betekend ook in Sydney: WEEKEND! Ja het begon eigenlijk gister al, wat vrijdagavond is toch ook een beetje weekend, toch? En er was nog een heugelijk feit aan de orde! jaja, het was namelijk mijn 10e dag in Sydney! Dus dat was wel een feestje waard! Met mijn nieuwe vrienden Stu & Bry en 2 vriendinnen van hen het nachtleven van deze sprankelende stad ingedoken.. nou..
We begonnen rustig in een cafe bij de haven, daarna een veel te sjieke tent (de duurste fles wijn was $380..) op een of andere 5de etage van een net nieuw gebouw. Waar we onder het genot van een bluesbandje een cocktail dronken. Natuurlijk had ik de strawberrymagarita (aardbeienlekkernij!) nou echt wel.. Het was niets bij de magarita die ik had in Helsinki! (goede tijd!). Nadat ik me had beklaagt over de magarita bij de ober dat er geen ijs in zat, kreeg ik een andere die nog slechter was! GRRR
Maargoed, het uitzicht was prachtig en de band zeer fijn. En ook de lamp op tafel (met 4 standen lichtverspreiding) was leuk speelgoed!
Maar ach, de band stopte, de magarita was op en het uitzicht nog steeds hetzelfde! Dus op ergens anders heen en dat werd een zeer leuke salsatent waar ik uitgedaagd werd om te komen salsadansen! Hahahah! Juist.. Erg vermakelijk!
Na een aantal vermakelijk uurtjes dansen en drinken en dansen richting het huis van Stu om daar ons tegoed te doen aan chips met dipsaus! hmm!
-Ik hoor net dat het bij jullie nat & glad is! En de temperatuur dicht bij het vriespunt is! Jeetje ik mis Holland! Hier is het niet veel beter.. niet zo koud, maar wel erg nat! – Maar even terug naar het verhaal: Om 4.00 mijn bed in gedoken en met enige schaamte om 14.00 er pas uitgekomen.. :s Dat was niet helemaal de bedoeling..
Oja vrijdag heb ik ook Nina, mijn medestagegenoot bij het SFF, ontmoet. Erg aardig denk ik. Als het goed is gaan we vanavond wat drinken met haar vrienden.
Ik ga nu naar huis (zit namelijk in een internetcafe) en ga daar spinazietaart maken… geloof ik…
... op weg naar nieuwe avonturen

- door mathijs op 06:59 - geen reacties

Donderdag 18 November 2004

Gekkenwerk!

Het is een gekkenwerk hier! Ze zijn zo ouderwets… okee er is een vernieuwing gaande. Wiehoe ze hebben een database..
Maar ze willen dat ik ZEVEN mappen ga doorpluisen om gegevens te vergaren… gekkenwerk als je het mij vraagt!

Gister was wel grappig by the way: Ze hadden een avond georganiseerd om potentiele sponsors te werven. Een lachertje, maar de film was zeer goed. Een aanrader. Dus als hij binnenkort in het filmhuis verschijnt: GAAN! hij heet HERO. En het is van Aziatische afkomst.

Maar zeer indrukwekkend!

ik ben illegaal aan het computeren.. dus ik ga maar snel weer verder met de dingen die ik zou moeten doen!

ajuus!

- door mathijs op 05:26 - geen reacties

Maandag 15 November 2004

mijn eerste 'werkdag'!

zo na een weekend vol stappen, vandaag mijn eerste ‘werkdag’! Maar voor we op dat onderwerp overgaan: eerst nog een beetje over de telefoon. Op de vraag of ik jullie smsjes wel kan ontvangen: ja, ik geloof het wel. Ik heb er iig een paar ontvangen, van verschillende mensen, maarja ik weet niet of het van iedereen heb ontvangen.. dus hier een lijst van mensen waarvan ik een sms heb ontvangen:
-Renate
-Merel
-Mams
-Floris
Sta je niet op de lijst… ehm dan is er misschien iets niet goed..

Het fijne is, mijn mams kan mijn smsjes wel ontvangen! wel raar.. ehm check je instellingen misschien?
Maar als je ze ontvangt.. laat het hier weten! :)

Afgelopen weekend ben ik uitgeweest met Stu(art) & Bry(an). Stuart is de zoon van Peter en Bryan is een vriend van Stuart. Het was erg leuk. Zondag was er een festival, maar we waren te laat en het was net afgelopen toen we aankwamen…

Vandaag mijn eerste werkdag! wiehoe! ik heb mijn eigen bureau en eigen (iMac) computer! Maar erg veel heb ik nog niet gedaan/kunnen doen… Ik heb de archieven bijgewerkt en wat dingen doorgelezen… Ze zijn erg aardig hier :) voel me erg welkom! Ik ga het hier wel naar
m’n zin hebben!

gedroeten vanuit het sunny sydney! matty

- door mathijs op 11:11 - geen reacties

Zaterdag 13 November 2004

leuk zo'n telefoon...

Wiehoe thijs heeft een telefoon… nou lachen hoor.. als blijkt dat de smsjes die je stuurt niet aankomen… of toch? laat wat weten als je wat ontvangen hebt! zucht….

Peter en Heinz zijn echt heel aardig voor me. Ze proberen me overal in te betrekken en bedenken allerlei plannetjes om me met leeftijdsgenoten in contact te komen… Maar die aussie jeugd is een beetje moeilijk tussen te komen, hoewel ze de hele dag vragen “how-you-doin, mate?”

Misschien dat Heinz en ik een bezoek gaan brengen aan zijn dochter (Cloe, 22), maar “she is a bit indipendent” zoals Heinz zegt… dus ik mag niets verwachten..

Nou ik ga even uitzoeken hoe het met de telefoon zit.. de mevrouw van de hulplijn wist het niet… GRRR!

- door mathijs op 05:47 - geen reacties

Vrijdag 12 November 2004

bereikbaarheid ten top!

Jawel mensen! De kleine wereldbestormer is vanaf heden weer overal bereikbaar!
De siemens van thuis blijkt ook gewoon in dit stukje achterland van de wereld gewoon te gebruiken en na een heftig onderzoek tussen de verschillende providers gisteren, heb ik vandaag de kaart aangeschaft van het imago Virgin. Maar beter dan alle andere geloof ik. Voor mij dan… Ach ik kan bellen en gebeld worden, en daar gaat het om!
Oja niet te vergeten, het telefoonnummer: +61 4 03 82 97 75
Maar alsjeblieft, ga me nu niet meteen allemaal bellen! want dan ben ik zo door m’n tegoed heen… GRR!
En als je belt, doe dit dan ’s ochtends of ’s middags, want dan ben ik ook nog op! wiehoe!

Oja Femz: gefeliciteerd! :)

en over die foto’s: ik heb er al een heleboel! wiehoe! dus hopelijk binnenkort ook een beeldreportage! :)

Ik ga zo een hoed kopen als ik een leuke kan vinden. Leuke schoenen hebben ze hier in ieder geval niet.. beetje jammer!
Het is vandaag zo’n 27 graden (jullie worden toch niet boos als ik dat zeg he?). Bij jullie tussen 0-6 op dit moment (2.13 uur jullie tijd), oh en overdag zo’n 10 graden! wow!
Oja en Nederland was in het nieuws hier! Niet fijn wat er allemaal gebeurd. Wees voorzichtig allemaal en ruim het een beetje op voor als ik terugkom, ja? ;) hehehe

zie u op yanboull.nl.nu! spread the word! kus! denk aan jullie

- door mathijs op 01:01 -

Donderdag 11 November 2004

..het eerste contact met "de andere wereld"

Dus… en nu ben ik in Sydney! ongelooflijk nog steeds, maar realiteit en ik geniet in het kwadraat! :)
Het laatste stukje vlucht was ook zeer goed te doen, jammer dat de spelcomputer niet werkte. Maarja daar kom je ook wel over heen!
Vanaf het vliegveld de trein genomen naar Bondi Junction! ” The best place of sydney” zeggen velen hier… Dat moeten we nog maar zien.. Maar het oogt aardig.

Op het station werd ik ophaald door ‘crazy kraut’ Heinz (von Hollander) jaja. En ik heb met heb de eerste dag voor een groot gedeelte doorgebracht. We hebben eerst mijn spullen naar mijn nieuwe huis gebracht (een gezellig huisje, beetje onopgeruimd, beetje vies, was dat een kakkerlak?, met een eigen kamertje met kast en matras, een tuin waar we de bladeren van de planten hebben gegeten (smaakte naar radijs) en niet te vergeten charlie de poes( die altijd om eten vraagt.. aja het is een poes…).
Daarna zijn we naar zijn huis gegaan, want hij had bezoek van vrienden Monkeith en Sahah, geboren in Irak, maar beide wonen ergens anders. Het zijn broer en zus maar ze hadden elkaar voor 15 jaar ofzo geloof ik niet gezien. Sahah woont nu in Zuid-Afrika en Monkeith woont in Queensland (noord-Australie). We daar wat fijn gebabbeld over vanalles; meestal zware onderwerpen, erg interessant!

In de namiddag hebben we Scupture by the Sea bezocht: een tentoonstelling van sculpturen aan de zee.. hoe verrassend!
Peter (de man bij wie ik een kamer heb) is toen ook daarheen gekomen. Samen met Peter heb ik in de oceaan gezwommen! wiehoe! en hebben daarna wat gegeten.
Vandaag heb ik een Europese stekker gekocht, want hier hebben ze andere stopcontacten…
en ik heb gekeken naar prepaid pakketen.. maar moet nog een beslissing maken.. dus ik ben nog niet mobiel bereikbaar…

Oja niet te vergeten! Ik ben naar de kapper geweest! wiehoe! ik lijk echt te veel Aussie.. waaah!
well mates, see you later!

- door mathijs op 03:13 - geen reacties

Dinsdag 09 November 2004

Groeten uit Taipei

Alowa! vanuit een warm, muf, inmiddels donker Taipei. Het is hier 20.18 uur. Ik ben aan het wachten tot ik aan boord mag van het vliegtuig dat me zal brengen naar mijn eindbestemming, mijn nieuwe thuisplaats voor 7,5 maand, SYDNEY! wiehoe!
Tot nu toe gaat eigenlijk alles vlekkeloos. Ik heb het reuze naar me zin. Alleen reizen valt best mee.
De vlucht vertrok precies volgens schema. De plek was zeer royaal ik had 2 meter beenruimte, krijg je he, als je bij de (nood)uitgang zit. En het was ook sociaal een heel gezellige plaats: hij zat namelijk bij het toilet en de mensen stonden ervoor in de rij (weg beenruimte, maarach).
Het eten was zeer lekker. Ik zou niet meer weten wat het precies was.. iets met kip, varken en anders.. maar aangenaam!
De films: Die ene met Lizzy Mckwaaier… parodie op Assepoester.. (2 keer)
en The Bourne Supremisie… en ook dat schrijf ik fout

Vandaag in Taipei rondgehangen… Heerlijk zeg 25 graden! Hoe is het in Holland?
Ik ben een of andere wijk in gedoken en heb daar een horloge aangeschaft en een extra batterij voor de camera.

Verder heb ik zojuist vernomen dat ik alle vakken afgelopen blok gehaald heb! Op het randje, dat wel, maar toch! De punten zijn binnen!

- door mathijs op 13:15 - geen reacties

Maandag 08 November 2004

Vertrek uit Den Haag

De foto’s van het vertrek naar Schiphol.

lees meer...

- door elwin op 18:22 - geen reacties

holland ajuus

zo nog vlak voor vertrek! Vandaag is een belangrijke dag in mijn leven.

mijn reis start vandaag. Ik ga u verlaten… snik ik vlucht…
maar vergeet mij niet, volg mij, droom mijn verhalen en ik zie u binnenkort weer terug!

ajuus Holland! Zorg een beetje goed voor elkaar, maak er niet een nog grotere puinhoop van!

Het is een nobele taak, strijd moedig, ik ga op vakantie hehehe!
onee, oeps, stage!

de eerste wereldreiziger van Yan Boull!

- door mathijs op 10:10 - geen reacties

Archief:

»
« Vorig Archief

 

Powered by Pivot
XML Feed (RSS 1.0)