YånBøull.nl / Mathijs

dagboek

Vrijdag 07 Januari 2005

Lui & Koningen

Ik volg al de gehele week de Nederlandse radio, omdat ik tijdelijk op een andere computer werk en deze is wel in staat om mediaplayer of een dergelijk programma uit te voeren. Zo blijf ik dus een beetje op de hoogte van het Nederlandse nieuws, al moet ik zeggen dat het niet zo schokkend is. Maar ‘dicht-bij-huis-nieuws’ is wel fijn om zo nu en dan te horen.
Het nieuws hier is eigenlijk ook niet zo schokkend, al ben ik niet een fanatieke volger. Simpelweg omdat ik niet zoveel tv kijk. Tv hier is namelijk niet zo ontwikkeld… en geloof me, de commercials zijn hier erger dan in NL! Niet alleen in kwantiteit, maar ook in kwaliteit. Vergelijkbaar met de commercials op regionale televisie. Van die home made video’s met irritante geluidjes enzo!
Een film van 90 minuten duurt hier 3 uur.. dus ga maar na…

Maar wat houdt mij dan wel bezig? Wel, momenteel ben ik bezig met de repetities van The Lazy Kings. Dit is het openingevenement van het Sydney Festival. The Lazy Kings is een spectaculaire parade met veel acrobatische dingetjes en fabuleuze voortuigen. Het is gebasseerd op verschillende verhalen, al moet ik bekennen ze niet meer echt te weten…
Maar er zijn dus 3 koningen en 3 koninginen, die allemaal een eigen wagen ( en dus ook een eigen verhaal ) hebben. Aan het einde van de parades ( ja ja, er zijn 3 verschillende parades ) komen ze bijeen in een soort van boom, waar verschillende acrobatische acts vertoont zullen worden.
Mijn wagen heet “Olanor”. Zij is een koningin en ze zit op een bol die vastgehouden wordt door een immens-grote hand. Haar wagen wordt voortgetrokken door sterke mannen ( tja, dat is dus mijn rol, maar dat is logisch…? kuchkuch ). Haar wagen ligt op wielen op latten die steeds van achter naar voren gebracht moeten worden. Het loopt dus op rolletjes, zeg maar.
Dat naar voren brengen, doen haar slaven, vertolkt door danseressen. En achter de kar lopen een reeks percusionisten.
Al met al een heel spectacel!
En aan het einde doen we nog gezellig een dansje met iedereen!
Gisteren was de televisie er! wiehoe! Misschien kom ik op tv! Wahaha!

Ik ben bezig vanaf maandag, de dag dat ik weer startte met werken. De repetities zijn vanaf 17.00 tot 21.30 en dan moet ik nog naar huis en ik moet bekennen dat het aardig uitputtend is. Kan me eigenlijk niet zo goed concentreren op het werk wat ik eigenlijk zou moeten doen. Misschien komt dat ook omdat ik weer verder aan het lezen ben in m’n Harry Potter boek. Verslavend.

Deze week is het erg rustig op het werk, want Terry (mijn manager) is op vakantie. Ik heb wel een aantal taken, maar gezien een van m’n taken dacht dat ze pas a.s. maandag hoefte te beginnen ( taak was= het inwerken van nieuwe stagiar ), heb ik het dus wat rustiger. Helaas valt een andere taak zwaar tegen en brengt me elke dag weer onplezierige verrassingen… maarja, elke avond brengt weer een hoop plezier! Ik kijk er al naar uit!
Vanavond is een soort van generale repetitie, maar dan zonder costuums en schmink. Zaterdag, zondag en maandag is de uitvoering! Bij deze zijn jullie allen van harte uitgenodigd!

Wat me ineens te binnen schiet: de thema’s van de wagens zijn misschien wel leuke thema’s voor die organisatie waar ik de naam niet van mag noemen, waar veel van mijn vriendjes en vriendinnetjes werken. Het bos mag wel toch? Naja, jullie weten wel dat ik Het Grote Bos bedoel, dus ja.. die dus.
Tas, ik zal info sturen!

Genoeg wog (werk-ontwijkend-gedrag) voor zover, ik moet m’n boek uitlezen, ehm ik bedoel aan m’n werk natuurlijk!

oja, 112 is erg goed! Geen idee waar het vandaan komt, maar het schijnt goed te zijn voor het nationale gevoel!
Ssst: hier in Sydney waren ze ook heel blij toen ze met nieuwjaar een miljoen hadden…

reacties

Reageer!


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / TextileKattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Meer!

Reacties:

 

Powered by Pivot
XML Feed (RSS 1.0)