YånBøull.nl / Mathijs

dagboek

Vrijdag 21 Januari 2005

Ontwikkeling

Als ik het goed heb is het nu mijn tiende week van huis!
3werf wiehoe!

Ik kan wel zeggen dat het een heleboel bijzondere weken zijn geweest. Hier kort een persoonlijke ontwikkeling:

Eigenlijk vanaf week 1 dacht ik in het Engels in plaats van Nederlands. Het praten ging makkelijker dan gedacht, alleen dat verdomde accent!
Week 2 merkte ik een vreemde verandering: gigantisch hoofdpijn, vooral vanuit het centrum van m’n hersenen. Het was echt binnenin. Niet zoals veel hoodpijnen aan de voorkant of aan de buitenkant, maar echt centraal als speerpunten. Ik hoorde weken later dat veel anderen uit een ander land hetzelfde hebben meegemaakt. Dit is dus het grote taalsverandering-syntoom. Naja, zo heb ik het even genoemd. Dit syntoom hield zich ruim 2 weken aan met wisselende sterkes. Daarna heb ik me er ook niet zo heel prettig gevoeld, realiseer ik me nu. Dat realiseren komt nu pas, omdat ik me nu een stuk lekkerder in m’n vel voel zitten. Creativiteit en energie komen terug en gekke dingen bedenken! Thijs voelt z’n oude Nederlandse ik terugkomen en zich verwikkelen met zijn Engelse ik. Een ding waar ik superblij mee ben! Welcome back!

Maar een paar dagen geleden heb ik een nieuw syntoom ontdekt, ik noem het: “das vermiss der heimat”-syntoom. Het is een gevoel in de buik en geeft een raar soort energie naar de hersenen. Het is geen heimwee. Dat denk ik in ieder geval. Het is niet zo dat ik terug wil, maar misschien is het het missen van gewoontes ofzo. Hum, kom ik ook wel over heen. Het is niet ernstig ofzo, ik viel me gewoon op.

Iemand vroeg in welke taal ik droomde. Ik denk in het Nederlands eigenlijk… Maar eigenlijk ( bedenk ik ter plekke ) gaat het meer om gevoel en gevoel in universeel, toch?
Hum interessant in ieder geval!

reacties

Reageer!


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / TextileKattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Meer!

Reacties:

 

Powered by Pivot
XML Feed (RSS 1.0)