YånBøull.nl / Mathijs

dagboek

Maandag 28 Februari 2005

Film, Film, Films

Ik had een volgeboekt weekend voor de boeg, bedacht ik me toen ik als een van de laatste twee overgebleven personen het kantoor van het Sydney Film Festival verliet. De geplande film voor die avond ging ik bij lange weg niet halen, tenzij ik me heel erg ging haasten en ook nog alle geluk had met het openbaar vervoer.
Maar daar rekende ik maar niet op. En ook het haasten sprak me niet zo aan.
Maar doch, ik was wel in de mood voor een film. Gelukkig is er een bioscoop vlak bij.
De keuze was beperkt, want ik heb zeg maar 80% van de getoonde films al gezien… Dus dat was makkelijk!
De film die ik besloot te zien was Hotel Rwanda : een film gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit, je zou het niet verwachten, Rwanda. Ondanks het tegenvallende acteerwerk, erg geloofwaardig en de soundtrack is geweldig.

Voor zaterdag stond ook een film op het programma. Maar voordat ik me aanzette naar The Fox Studios, had ik eerst nog zowat mijn gehele collectie kleren te wassen.
Old Boy is verreweg de meest ongewoonlijke film die ik afgelopen tijd gezien heb. Naja, afgezien van het verwijderen van tanden met een hamer ( close up! ) en het afknippen van de tong, was het op zich best te doen… Beetje raar verhaal, dat wel.

Zondag was wel het toppunt van dit filmweekend; op het programma 15 films! Ik was getuigen van en deelnemer aan de grootste filmpremiere van de wereld. Wiehoe!
Tropfest is een short film festival: gehouden in de open lucht met maar liefst meer dan 150.000 bezoekers verdeeld over drie steden.

Misschien merk je het al aan m’n schrijven, maar vandaag ben ik niet echt in een actieve bui… Ik ga daarom ook maar op huis aan… mag ook wel: het is al 18.23 uur! Humm.. moet nog even bedenken wat ik ga eten vanavond… supermarkt weet vast wel iets!

reacties

Reageer!


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / TextileKattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Meer!

Reacties:

 

Powered by Pivot
XML Feed (RSS 1.0)