YånBøull.nl / Mathijs

dagboek

Dinsdag 22 Maart 2005

21 enzo

Eenentwintig is toch een beetje een mijlpaal in je leven… een hele prestatie schijnt.. Ja, persoonlijk vond ik het niet zo heel moeilijk hoor, eitje.
Ik kan wel zeggen dat ik m’n 21ste levensjaar speciaal heb afgesloten: gewoon aan de andere kant van de wereld. En kon legaal m’n verjaardag 34 uur vieren. Eerst Australische tijd en toen in NLse tijd verder!
Dat maakt deze verjaardag niet alleen de langste, maar ik kan met zekerheid zeggen dat het ook mijn warmste verjaardag ooit is geweest ( 28 graden geloof ik.. veel zon, weinig wolken en ik liep in lange broek en trui, want het was al twee dagen nat, koud en kil geweest.. )

De dag verliep geweldig. Het was werkelijk super en ik heb er alles uitgehaald wat er in zat!
Ben ’s ochtends vroeg opgestaan ( voor een zaterdag dan.. ) om vervolgens het postkantoor te gaan zoeken, want daar lag al 3 dagen een pakje op mij te wachten. Maar het postkantoor was dicht, verzekerde een zekere vrouw mij…
Toen ben ik direcht doorgegaan naar het Powerhouse museum, waar ik samen met Nina ( mijn Duitse mede-stagiar ) de tentoonstelling van The Lord of the Rings heb bezocht; we hadden vrijkaarten van werk. (rot zeg)

Ik vond de tentoonstelling duidelijk interessanter dan Nina, gezien die na een uurtje het wel gezien had en mij achter liet tussen Frodo en z’n makkerrrs.
Na 3 uur had ik het uiteindelijk ook wel gezien en ging ik op weg naar Clebe Market in Clebe ( alsof dat wat zegt.. ) Maar goed. Daar heb ik chocolademelk gedronken en bananenkoek gegeten in de zon met Alison. Met haar ga ik woensdagavond (aaaah! MORGEN!!! ) naar Melbourne met de auto. En ik hoopte die zaterdag m’n eerste testrit aan de andere kant van de weg te kunnen ondernemen, maar helaas.
In Melbourne gaan we een film maken! Echt roekeveel zin in! Maar daar moesten we nog wat dingen voor afspreken. Als het goed is hebben we het nu allemaal wel een beetje geregeld. Moet alleen een oplossing vinden voor m’n natte kleren die in de wasmachine zitten ( we hebben namelijk geen droger en het weer helpt ook niet eht mee… ) Ik denk echt dat zaterdag de enige droge dag van de week is geweest! gna gna gna!

Maar goed, verjaardag:
Voor ’s avonds had ik een gedeelte van een bar gereserveerd. Met m’n duffe kop had ik 18.30 gezegt, maar dat was best wel vroeg… Dus niemand kwam opdagen voor 19.15 uur. Geeft niet, ik had supplementaire vrienden: mensen die in mijn gedeelte zaten. Leek het net of ik vrienden had!
Toen Jelmer kwam (hij was de eerste echte genodigde) ging hij zich netjes voorstellen aan de anderen! hehehe
Al snel volgende meer mensen die ik kende. Tot een uurtje of 20.30 zaten we met 8-10 man. Tijdens het traditionele taart-eten hield iedereen een speech. Ik had ze namelijk wijsgemaakt dat het traditie was in NL dat met een 21ste verjaardag iedereen een speech gaf. Hahaha, wiehoe! Ze stonden er niet raar van op te kijken, want in Australie is 21 een echte mijlpaal en speeches zijn altijd onderdeel van het feest. Maar ik had er lekker 8! En de taart was lekker.
Op het hoogtepunt waren er ongeveer 20 mensen.
De bar erg gezellig: DJ-tje, kaarsjes, lounge bankje en cadeautjes! lijstje:

Het leuke van je Twenty-first in Aus, is dat iedereen je drankjes betaald! Dus ik heb niets uitgegeven en veel en lekker gedronken ( cocktailtje, mixje: mmm! )
En niet eens een kater of zelfs hoofdpijn de day-after!

Een zeer geslaagde verjaardag dus!

Intussen heb ik m’n pakketje bij het postkantoor opgehaald: een super mega pakket van thuis! Roekegoed en onwijs leuk (oja en lief natuurlijk! ) Met extra dank voor de Rails!
Ook heb ik voor het eerst autogereden, maar nog niet echt aan de andere kant van de weg, want het was 1-richtingsverkeer! Maar toch een rare ervaring. Wel leuk!

Nou.. dat was het wel weer zo’n beetje… binnenkort het verhaal Melbourne en een fotoreportage van m’n verjaardag!

reacties

PaPo. - - Woensdag 30 Maart 2005 - 01:40 (Bewerk / Verwijderen)

Hallo Mathijs.

Wat ik nou niet helemaal begrijp is, dat je vier, eigenlijk drie, je eigen reactie niet meegerekend, stomme reacties krijgt op een gekuifde ´scheitlijster´ en niemand iets zegt over je prachtige verjaardagsverhaal.
Ik ben blij dat je een geweldige dag hebt gehad. Hoewel je met 18 voor de Nederlandse wet nu zelfstandig bent, heeft 21 nog steeds iets magisch van vroeger. 27 is ook nog zo´n magische leeftijd. Maar ik ga nog niet verraden welke, om je niet op verkeerde gedachten te brengen.
Je hebt helemaal gelijk. 21 worden is niet enkel een eigen prestatie.
Na negen maanden koesteren van het ´eitje´, en zorgen dat dit borrelingetje uit kan groeien tot een ferme jongeling, die weet wat hij wil voor zijn toekomst, dit vastlegt in het heden en geschiedschrijft naar het verleden, komt toch voort uit liefdevolle zorg en toewijding van heel veel anderen. Ik ben blij en ook best trots dat je het zo fantastisch hebt weten op te pakken in die vreemde wereld aan de andere kant van de oceaan.
Nog even dit over de andere kant van de weg.
Ook op een éénrichtingsweg behoor je aan de goede kant te rijden, dus in dit geval gewoon links en eventueel rechts voorsorteren als je rechts af wilt. Autorijden in een links georienteerd land is minder lastig, dan als voetganger alsmaar naar de andere kant te moeten kijken naar het verkeer dat je van rechts probeert plat te rijden. Gelukkig hebben ze daar minder haast als hier. Met die ruitenwissers had ik ook altijd de meeste problemen als ik de hoek om wilde. Maar alles went!
Ik kijk weer uit naar je Melbourne verhaal en naar nieuwe kiekies!

Knuffel,

PaPo

Reageer!


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / TextileKattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Meer!

Reacties:

 

Powered by Pivot
XML Feed (RSS 1.0)