YånBøull.nl / Mathijs

dagboek

Maandag 18 April 2005

week 22

Het is al weer een lange tijd geleden dat ik iets geschreven heb, maar geloof me, ben er wel een aantal keer in de tussentijd aan begonnen!
Ik wist gewoon niet zo goed waar ik moest beginnen, want er is aardig wat gebeurd!

Eens zien, het belangrijkste wat er wel gebeurd is, is dat ik verhuist ben! ondertussen al een week geleden.. Ik woon nu bij Bryan in huis ( +2 anderen: Sophie & Reech ). Ook hebben we 3 kippen en een hond ( Tazzzz ). De kippen hebben geloof ik geen naam, maar ze leggen wel eieren. Daar zit echter geen verband tussen, maar het is wel lekker! Wat ook lekker is, is het eten uit de moestuin! Verse basilicum, jasmijn, tomaat etc. Jammiejammie!
De tuin is groot, een ultiem stukje rust.. heerlijk om in rond te hangen, te ontbijten met opkomende zon, te schaken met ondergaande zon, thee te drinken terwijl je een boek leest..
Mijn slaapkamer is een stuk groter dan mijn vorige. Kwam mijn vorige bed niet hoger dan mijn enkel, nu kan ik er onderdoor lopen! En hij is twee keer zo groot! Ik heb een bureau (ook wel erg handig) en ruime kast, dus helemaal top dus
Ja ik heb het wel naar m’n zin!

Afgelopen week was Karin in Sydney ( van Flaasbloem jaar 1 & 2 ). Dus samen met Jelmer ( ook van Flaasbloem jaar 1 & 2 ) hadden we een soort van reunie! Erg uniek zo aan de andere kant van de wereld. Dus daar hebben we op gedronken…
...en pannenkoeken gegeten!

Op m’n stage was er een beetje frustratie: ik ben namelijk m’n bureau “kwijt” geraakt. Het zit namelijk zo: we hebben te veel mensen en te weinig ruimte. En gezien ik tijdens het festival niet op kantoor zal zijn (als enige van de stagaires! wiehoe!! ) was ik de eerste die zijn bureau moest afstaan…
Dat was zeg maar een soort van irritant, want ik had dus geen plek meer… gelukkig is er afgelopen vrijdag iemand weggegaan, dus ik heb ( tijdelijk ) weer een bureau!
Maar voor de taken die ik ga doen tijdens het festival sta ik graag mijn bureau af! Ik ben tijdens het festival namelijk verantwoordelijk voor een zeer gevarieerd aantal zaken. Het is een beetje omslachtig om het uit te leggen, maar ik moet er zeg maar voor zorgen dat de nodige zaken op tijd aanwezig zijn en in de juiste hoeveelheden. Alles onder controle houden… zeg maar… Ja het klinkt misschien een beetje vaag, maar ik heb er in ieder geval zin in!

maargoed, werktijd…

reacties

Marjolein - - Maandag 18 April 2005 - 14:27 (Bewerk / Verwijderen)

Spannend, dat het festival al zo dichtbij komt. 1 tip van een ervaren Nederlands Film Festival-stagiair: Houd je hoofd koel, maar probeer ook tussen de werkzaamheden door wat leuke films te kijken!!!
Ik durf nu niet echt over het Berlijn-verslag te beginnen, maarehhhh? :)
Veel succes en plezier nog he!!! X van Marjolein

elwin - (link) - Maandag 18 April 2005 - 15:21 (Bewerk / Verwijderen)

jeej! je leeft nog!

en meer dan ooit tevoren, zo over je wooncomfort te horen. (foto’s!!!) het klinkt ERG aangenaam namelijk!

PaPo - - Dinsdag 19 April 2005 - 01:52 (Bewerk / Verwijderen)

Hallo Mathijs.

Leuk om weer iets van je avonturen te kunnen lezen.
Ik ben blij voor je dat je een nieuw prettig stulpje hebt gevonden.
Het gevaar van een hoogslaper is wel dat je er door kan zakken, wat met een matras op de grond niet kan gebeuren. Anderzijds is bij een stuk in je kraag een matras op de grond erg makkelijk om er op neer te ploffen i.p.v. een laddertje op moeten klimmen. Wel even wennen als je er ’s nachts uit moet. Ik zou voor de zekerheid nog maar een extra matrasje onder aan de ladder leggen.
Zo’n biotoop als moestuin lijkt me heerlijk.
Alleen de vraag: hoe smaakt jasmijn behalve als thee?
Ik ken haar als geurende witte lentebloesem in mei/juni in onze noordelijke aardhelft, maar als toegevoegde waarde voor een gerecht is is ze me onbekend. Mogelijk zijn de blaadjes nu eetbaar?
Weet je dat er al zo’n 30 soorten tomaten op de markt zijn? Verschillend in grootte, vorm, kleur en smaak! Vleestomaten. Jammiejammie!
Dat je je werkplek kwijt bent is tegenwoordig heel normaal. In steeds meer bedrijven wordt dit systeem toegepast. Variabele werkplek noemt men dat.
Vervelend voor een ander is wel, dat hij/zij steeds vaker loopt te zoeken waar iemand z’n werk zit te doen.
Uit je verhaal maak ik op dat je een soort ambulant zorgmanager wordt om de logistiek rondom het festival te regelen. Dat is nogal wat!
Het voor-, tussen- en naspel te mogen regelen van zo’n festival is een prikkeling van fantasie en sensuele gedachten. Leef je er maar op uit!
Bij voorbaat succes gewenst, want het zal wel hectich worden.
Daarom dubbel prettig dat je een een mooie tuin hebt gevonden om even te relaxen en de dagelijkse problemen te kunnen overpijnzen bij het ondergaan van de zon. Verse jasmijnthee kan daarbij heel verkwikkend en geestverruimend werken als er nog bloemen aan de struik zitten in de “herfst”!

Sterkte met het echte werk.

Knuffel,

PaPo.

Jelmer - - Donderdag 21 April 2005 - 05:11 (Bewerk / Verwijderen)

He Thjs,

Wanneer gaan we weer aan het pannenkoekenbakken? Misschien met Koninginnedag? We moeten trouwens nog ergens wat Oranjebitter zien te verkrijgen. Zou wel lekker zijn, en wel beter dan witte wijn.
Oh ja, ik kom snel even langs om je kamer te bekijken…wordt wel eens tijd.
Oh ja, m’n site, http://www.jelmerontour.nl is al een heel stuk leuker zo met die foto’s. Thanks!

Later

Reageer!


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / TextileKattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Meer!

Reacties:

 

Powered by Pivot
XML Feed (RSS 1.0)