YånBøull.nl / Mathijs

dagboek

Zaterdag 16 Juli 2005

Nieuw Zeeland II

Inmiddels zijn we aangekomen in welcome bay, tauranga.
We hoeven ons niet druk te maken om openbaar vervoer, want Mark heeft een eigen auto. We crousen het halve land door; langs bergen, heuvellandschappen en nog meer bergen. Slingerend en op hoge snelheid razen we langs een heleboel schapen. Niet zo wonderlijk met bijna twee keer zoveel schapen als inwoners ( 8 om 4,2 miljoen ).
Even snel een update wat we gedaan hebben laatste dagen:
Donderdag zijn we vertrokken uit Hamilton, richting lake taupo. Onderweg hebben we gloeiwormen bezocht in een van de vele grotten die het gebied rijk is. Een ongelooflijk mooi gezicht; als duizenden sterren glinsteren in de nacht.
We hebben overnacht in the National Park, vlak bij Whakapapa. Marks vrienden hebben daar een “huisje”.
De volgende ochtend zijn we de berg Ruapehu opgegaan. We wilden eigenlijk snowboarden, maar men had de berg “gesloten”. Snowboarden ging dan niet, gelukkig konden we wel een stukje wandelen en in de sneeuw spelen!

Overnachten doen we bij vrienden of familie van Mark, lekker goedkoop dus. We gaan zo meer bergen beklimmen. het weer laat ons vandaag, zover, niet in de steek. Maar nu ik dit zo zeg zien we donkere wolken naderen. Opschieten dus.

Mijn telefoon werkt hier niet, dus bellen/ teksten heeft geen zin…
nog maar 5…
liefs!

reacties

elwin - (link) - Zaterdag 16 Juli 2005 - 15:58 (Bewerk / Verwijderen)

jeetje, nog maar 5 nachtjes.. dat gaat rap!
ik dacht dat het nog even duurde.

en nu kom ik er tot mijn grote schrik achter, dat ik moet werken op 21 juli…. :S de hele ochtend+middag zelfs, want volgende week is de laatste week van de JVA op Duinrell..

hmm, dat zou jammer zijn.
Misschien is er nog wel iets te regelen, maar waarschijnlijk niet..
oeioeioei…

Wink - - Zondag 17 Juli 2005 - 00:49 (Bewerk / Verwijderen)

Hallo Binkie.

Nu op de Maorie toer. Dat is wel effe wat anders pruime met al die moeilijke name. Ik heb effe op de map gesnuffelt, maar dat valt niet mee om uit te vinde waar je rondscharrelt.
Gelukkig heb ik een kennis, die kennis heeft van kaarte. Landkaarte! Hij heeft me een beetje de weg geweze.
Hamelton was makkelijk te vinde. Daarna een beetje afzakke naar Taupo en je kom vanzelf in de berge. Je heb wel meteen de hoogste uitgezog: 2797 meter. Zou niet mistaan in Limburg. Kan St. Pieter nog een puntje aan suige. Hoewel, op het suider eiland schijnen ze een Koekie monster te hebbe die nog veel hoger is. Moet wel een arrogant tiepe zijn, want meestal hept ie z’n kop in de wolke.
Er is nog iemand die z’n bol in de wolke schijnt te hebbe. Weet eerst nauwelijks nog dat je weg ben en kom er dan te laat achter dat je weer terug kom. Tjonge, tjonge, oei,oei,oei! Probeer dat maar is uit te legge als wepmaster van je sait(joker).
Nog een paar feine dage en goeie reis terug, happie landings en welkom thuis.

Cheers,

Wink.

elwin - (link) - Woensdag 20 Juli 2005 - 16:59 (Bewerk / Verwijderen)

Hmm.. zou mathijs al in het vliegtuig zitten? :)

Jess - () - Woensdag 03 Augustus 2005 - 09:45 (Bewerk / Verwijderen)

Hey lieve Minister President,
een groet uit Nieuw Zeeland waar ik alweer drie weken aan het rondreizen ben..vind het fantastisch, vooral het zuidereiland. Gisteren met een helicopter over een gletcher gevlogen en daarna twee uur lang daarop geklauterd en geklommen….geweldig dus. Maar goed, jij bent weer thuis…heb je email adres niet dus wil je mij een emailtje sturen? Kijk uit naar September..hoop op mooi weer zodat we op het plein een drankje kunnen doen…KUS

Reageer!


Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie: / TextileKattenbel: Ja, stuur mij email als iemand anders reageert.  

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.

Meer!

Reacties:

 

Powered by Pivot
XML Feed (RSS 1.0)