Maandelijks archief: september 2014

Horde 2

Zo horde lopen doe je nooit met een enkele horde. Daar zijn er meer voor nodig.
Hier het verloop van horde twee.

Opgestaan en ontbeten, mijn spullen gepakt en met de airportbus naar het vliegveld. In de bus een man ontmoet genaamd Richard. Hij is een soort heeler en ging naar een congres. Toen ik mijn verhaal vertelde over mijn reis, kreeg ik gelijk een tip om bij mensen in Peru langs te gaan. altijd handig dacht ik zo.

Op het vliegveld was het nog zoeken waar ik mijn bagage kwijt kon. Ik had al wel in gecheckt bij zo’n doe het zelf balie. Maar de bagage werd niet zelf op gehaald. De tijd begon ook al te dringen. Uiteindelijk was het gelukt en om 11 uur maar het boarden zou beginnen om half 12. Genoeg tijd dus nog/ Maar dat viel tegen. Moest ik nog met een shuttle die er 20 min over deed.
Reed ie ook niet nog eens tot het eindpunt. Moest ik nog een stuk door de winkels racen. Onderweg toch maar even eenn lekker luchtje opgedaan. ik was er nu toch en rook ik tenminste niet naar zweet. Uiteindelijk op tijd aan gekomen in het vliegtuig.

In het vliegtuig lekker enkele films gekeken en voor ik het wist was ik al weer geland.

Bij de douane in de rij staan en maar hopen dat je je formuliertje goed ingevuld hebt. Niks aan de hand want vakantie zeggen is altijjd goed. Zo mijn eerste stempel is binnen (foto)

Dan bagage ophalen en weer in de rij voor de immigratie. OOk daar weer zeggen dat he vakantie is en er is niks aan de hand.

De taxi regelen, weer in de rij. Geeft je wel de gelegenheid om met mensen te kletsen en te vragen hoe het werkt en hoeveel het is. Kreeg gelijik weer een tip om ergens naar toe te gaan. Dit keer heette hij Fernandez.

Taxci geregeld en afgezet bij Olga en ook mijn eertse Colombiaanse geld uit gegeven. 25.000 pesos. klinkt veel is rond een 10

Erg gast vrij ontvangen en nog een vriendin van Olga kwam  langs omdat zij wat beter engels sprak.
Lekker gegeten en chocolat gedronken en nog wat bank gehangen. Daarna naar bed gegaan. voor de volgende horde. Het laatste stuk.

Horde 1

Laat ik maar eens in sporttermen beginnen.

De eerste horde is genomen en dat is het vertrek vanaf Schiphol naar Madrid. Op Schiphol werd ik door een heel uitzwaai comite begeleid. Heel fijn dames en pa.

Uiteindelijk na veel knuffels en hier en daar een snik ging ik toch maar door de douane heen. Daar moest weer alles wat ik net bij me had uitgetrokken woden en leegemaakt. Dit schijnt te moeten vanwege een boddy scan. Heb ik dat ook weer eens meegemaakt. Daarna was het wachten op het vliegtuig totdat er vertrokken kon worden

Geland op Madrid stond ik voor de keuze; ga ik naar het centrum wat een uur reistijd kost of ga ik buiten het centrum zitten en dichterbij het vliegveld. Zodat ik de volgende dag (nu) niet te laat op het vliegveld zou komen. Ik koos het laatste.

Alleen daar waar ik dacht dat ik in een goedkoop hostel zou eindigen kwam ik terecht in een nogal luxe hotel. Iet wat aan de prijzige kant. (foto’s volgen nog)

Na ingecheckt te zijn en op mijn kamer gehangen te hebben besloot ik naar het centrum te gaan. Dan moest ik eerst de bus nemen. Dan overstappen op de metro en dan kwam ik er wel, zeiden ze bij de receptie.

Zo gezegd zo gedaan dacht ik maar dat was toch lastiger. Gelukkig was er bij de bushalte een behulpzame man die mij uitlegde waar ik moest over stappen. En dat allemaal in het Spaans. Waar ik de helft van snapte.

Uiteindelijk na de bus en 3 keer over gestapt te zijn kwam ik in het centrum aan. Daar heb ik nog wat door de winkelstraat gewandeld en uiteindelijk maar iets gaan eten. Natuurlijk moest dat iets typisch Spaans zijn. Paella (foto volgt)

Na de maaltijd weer de zelfde weg terug genomen en na een uur kwam ik moe maar voldaan aan op mijn hotelkamer.  Toen nog snel mijn boardingpas geregeld voor de vlucht van Madrid naar Bogota. En toen waren mijn oogjes zo moe dat ik snel ben gaan slapen want morgen wacht er een lange dag.

09.55 vetrek hotel, 12.10 vertrek vliegveld en 10 uur in het vliegtuig met het nodige tijdverschil.

Inpakken

Zo nu het ticket is geboekt en de dag steeds dichterbij komt waarop ik vertrek moet er nog heel wat gebeuren. Zoals  een rugzak inpakken.

IMG_20140921_155035

Dit valt nog niet mee. Wat neem ik mee en wat niet.  En dit neem je dan zoal mee.Kijk zelf maar.

IMG_20140921_155103

 

Maar uiteindelijk is het me gelukt en is de tas ingepakt. Dit was wel pas na de tweede keer herinpakken trouwens. Zo begon ik met 20 kilo en heb ik het gewicht weten te reduceren tot 16 kilo.

IMG_20140922_110638

En wat zit er dan zoal in:

 • slippers
 • klamboe
 • wetsuit
 • 2 boardshorts, een licra, een rashshirt
 • 2 handdoeken
 • een EHBO kit met van alles erin natuurlijk
 • trainingsbroek
 • afritsbroek
 • 2 korte broeken
 • 6 tshirts
 • 2 blouses met korte en lange mouwen
 • een vestje
 • de nodige onderbroeken en sokken
 • en de nodige apparatuur zoals een tablet, opladers, wereldstekker, fotocamera
 • En nog wat boeken om onderweg te lezen.

En hiermee zal ik het het komende jaar mee moten doen. En oh ja de kleren die ik aan heb van vertrek natuurlijk: goede wandelschoenen, lange broek tshirt (van groep 4 gekregen) trui en mijn jas.

En niet te vergeten mijn reis maatje Jut. Maar hierover later meer.

Ticket

Zo eindelijk. Het is zover. Na een lange tijd heb ik dan zowaar mijn ticket geboekt voor mijn lang gekoesterde reis naar Latijns Amerika. Dit ging niet zonder slag of stoot en heeft daardoor nogal lang geduurd. Maar nu is het dan zo ver. Het ticket is betaald. Over 3 dagen vlieg ik weg van dit kleine landje en ga ik naar een ander continent met veel grotere landen. Waar mij waarschijnlijk een heleboel avonturen staan te wachten. Zo ver is het nog niet eerst nog de laatste dingen hier regelen. Zoals het leeghalen van mijn huis en alle overige zaken die daarbij komen kijken.

Hallo wereld!

Hallo.

311066_2419242955006_1069355513_2775272_762089220_nIk zal mezelf even voorstellen voor als je dat nog niet wist.

Mijn naam is Walter, ben gymmeester en ook gewoon meester.  Heb voor groep 4 gestaan en al aardig wat jaren ervaring in het lesgeven in de gymzaal. Daarnaast houd ik erg van dingen doen op een board. Zoals surfen, longboarden maar ook snowboarden. Dit laatste doe ik wat minder. Ook dansen is een hobby van me, lekker gek doen op de muziek en je helemaal laten gaan.

In 2005/2006 ben ik in Zuid Afrika geweest om daar een vrijwilligers project te doen met straatkinderen. Je hebt hier alles over kunnen lezen op mijn vorige blog. Naar aanleiding van die periode is het idee ontstaan om te gaan reizen in Latijs Amerika. Daarom ook deze blog.

 

Binnenkort meer… :)