Hola, buenos diaz!

Hola.

Ja ik zit hier nu bijna een week en ik heb al veel gedaan. Vooral spaanse les gevolgd maar ook andere dingen.

Spaanse les

Iedere dag heb ik in de ochtend en in de avond Spaanse les. Alles gaat in het spaans en ik probeer zoveel mogelijk op te slaan en ook terug te communiceren maar dit valt nog niet mee. Mijn spaans blijft beperkt tot buenos diaz in de morgen en proberen te vragen wat iets in het spaans heet. ¿Como se diese ….. en Espanol? Zoals je ziet begint de vraag met een omgekleerde vraagteken. Dan weet je dat het een vraag is. Verder hoop ik dat ik snel wat meer kan zeggen en durf te zeggen in het Spaans. Hierover later meer.

Naast Soaanse les doe ik ook andere dingen. Zo ben ik wezen zwemmen in een zijtak van de rivier de grande rio. Ook ben ik bij een ander klein plasje geweest. Dit alles met of Mariem en salvador of Guillermo. Erg leuk om te doen.

Gisteren tijdens de Spaanse les viel de stroom uit en konden we helaas niet verder. Er was nogal hevig onwere en waarschijnlijk is er een bom op de electriciteits kabel gevalen. Deze liggen niet in de grond maar gaan door de lucht.

Vandaag ben ik met Guillermo naar Leticia gegaan achterop de motor  om Salvador naar school te brengen. Daarna zijn we naar het museum geweest en ook nog langs het stadhuis van de Amazones.  En op dit moment zit ik dus in een internet cafe waar het ontzettend warm is ok al staat de airco aan. Het zweet loopt langs me rug. Guillermo is ondertussen de motot aan het ophalen bij de werkplaats. Er bleek iets niet goed te werken.

En straks gaan we Salvador van school halen en nog wat boodschappen doen,

5 gedachten over “Hola, buenos diaz!

  1. Wat leuk om je verhalen te lezen Walter! “Como diese en espanol” lekker bijven vragen, daar leer je van!! Tot mails! Dikke kus, Marlies

  2. En el camino correcto. Ahora seguir disfrutando, ¿eh?
    (Lang leve vertaal-sites,hihi. Nu maar hopen dat het niet te krom vertaald is.)
    Ps: een bom?!?! Jij maakt wel héle spannende dingen mee… :-P

  3. Precies Inge! Ik heb het een paar keer gelezen voor ik door had dat het waarschijnlijk een boom was …
    Maar het is ook nog vroeg.
    En Wal, gewoon terug durven praten hoor! Daar leer je het meeste van. Fijn dat je het leuk hebt. Zo de andere verhalen lezen… Tot de volgende keer!

Reacties zijn gesloten.