Hola! Verjaardag

Zo daar ben ik weer. He heeft even geduurd. Alles gaat hier een stukje langzamer en zo ook het internet.
En daarbij komt ook nog eens dat het nogal ver is om te internetten. Daarvor moet ik 10 km fietsen naar de stad en zoals vandaag ook nog eens heel erg zoeken waar het internet cafe ook al weer zat. Na geloof 3 kwartier heb ik het eindelijk kunnen vinden. Enigzins bezweet en licht geirriteerd omdat ik het niet meteen kon vinden.

Maar ik zit nu achter een computer en kan weer even vertellen wat ik zoal gedaan heb. Vooral veel spaanse lessen gevolgd maar ook erg veel spaans gepraat en gekletst.
Soms hang ik dus dagen in huis rond omdat er niet heel veel in de buurt te doen is. Maar ik ga ook wel eens naar het riviertje of het meertje. Laatst ben ik bij een verjaardag geweest. dit was op 4 oktober . Alleen de weg er naar toe verliep wat minder plezierig. INeens zat er een hond in mijn been. En in eerte instantie dacht ik dat het niets was maar bij aankomst op de verjaardag bleken er toch enkele gaatjes in mijn enkel/wreef te ziten. Gelijk schoon gemaakt. Verder de verjaardag gevierd. En dat gaat daar toch wat anders als hier. Iedereen verzamelt zich op de eet tafel en er wordt veel gegeten en gedronken en uiteraard gekletst. Na verloop van tijd werd er een taart gemaakt die nog in de overn moest. Ze hebben hier geen ovens die wij kennen. Gewoon een pan in het vuur en wachten maar.
Toen de taart klaar was, was het aanvallen geblazen. Iedereen wil natuurlijk een stukje taart. de taart was zo lekker dat er nog eentje gemaakt ging worden. En weer wachten. haha alles gaat hier dus een stuk relaxter, heerlijk.
Ondertussen heb ik me vermaakt met de kinderen en een spel gespeeld met ze waarbij er 2 pakkers waren en wanneer je gepakt was moest je bij hun in de buurt stil blijven staan. Als je dan aangeraakt werd door een andere speler dan mocht je weer mee doen. Erg leuk spel.

De tweede taart was ook al klaar en het ritueel heraalde zich.
Daarna zijn we weer naar huis gefietst en onderweg nog wat hoden tegen gekomen waarbij ik toch wel wat angstig was. Bijt ie of bijt ie niet. En nog steeds.

Bij thuiskomst nogmaals schoon gemaakt en toen lekker mijn bed in gedoken.
Buenos noches