Maandelijks archief: oktober 2014

Week 2

Hola

Daar ben ik weer. Como estas? Hoe gaat het?

Hier gaat het goed en ben nog steeds niet gewend aan die hitte. Maar ik zal eens vertellen wat ik zoal gedaan heb.

De vorige keer vertelde ik dat ik naar die bushuldiging ging. Dez zou om 15 uur starten maar uitiendleijk begon deze om 16 uur. De bus had problemen. En doordat ze later waren was het in het park ook een stuk drukker. En dan bedoel ik niet met mensen maa rmet vogels. Die verzamelen zich daar rond 5 uur net toen er gespeeched ging worden. Erg handig. En ik moets uitkijken niet onder gepoept te worden door ze.

Na de huldiging ben ik met de mensen die het gedaan haden nog wat gaan eten en daarna nog naar een bar geweest. Erg leuk. Alleen de terug weg was wat mindern want ik moest weer 30 minuten terug fietsen op sommige plekken door het donker. Gelukkig had ik gezelschap van david mijn huisgenoot.

Zondag heb ik niet veel gedaan

Maandag was hier een feestdag dus kon er uit geslapen worden. Daarna ben ik met de familie naar de bomentocht gegaan. Dit is een stukje verder op in de straat.

Bomentocht

Bij de bomentocht moest er eerst een stuk door de jungle gelopen worden. Uiteindelijk kwamen we aan bij de bomen die wel 35 meter hoog waren. Daar kregen we onze spullen om zlef omhoog te klimmen. Onwijs vet om te doen alleen boven aangekomen zweette ik als een otter. Vervolges met een kabelbaan naar de vlgende boomtop en vandaar met een langere kabelbaan naar de laatste boom top en toen weer naar beneden abseilen.

Verder nog andere dingen gedaan zoals de verjaardag van Salvador gevierd en naar een ecologisch eilandje geweest waarbij de terugtocht niet vlekkeloos verliep maar hierover meer de volgende keer. Heb nog nog 5 min.

Buenos tardes, Goede middag

 

Deze week

Hallo

Deze week heb ik niet heel veel gedaan dan alleen eergisteren met David een huisgenoot naar Leticia gefietst om daar een hangmat te kopen. Deze heb ik nodig voor als ik volgende week met de boot naar Peru en Equdor ga. Op die boot kun je nl of in een hut slapen of wat goedkoper in een hangmat. En dat laatste lijtk me wel wat ook omdat ik natuurlijk nederlander ben.

Verder ga ik straks naar een inhuldiging van een soort bibliotheek bus en morgen ga ik een soort bomen tocht doen. Deze bomen schijnen 35 meter hoog te zijn Evt kan ik ook in een boomhut slapen maar dat weet ik nog niet.

Zo nog even snel voordat het internet hier weer dicht gaat. Ze gaan hier lunchen en dan eet iedeeen warm thuis.

Tot de volgende keer

Oh ja fotos volgen nog hier werk ik aan maar het duurt nogal lang voordat ze geupload zijn

 

Hola! Verjaardag

Zo daar ben ik weer. He heeft even geduurd. Alles gaat hier een stukje langzamer en zo ook het internet.
En daarbij komt ook nog eens dat het nogal ver is om te internetten. Daarvor moet ik 10 km fietsen naar de stad en zoals vandaag ook nog eens heel erg zoeken waar het internet cafe ook al weer zat. Na geloof 3 kwartier heb ik het eindelijk kunnen vinden. Enigzins bezweet en licht geirriteerd omdat ik het niet meteen kon vinden.

Maar ik zit nu achter een computer en kan weer even vertellen wat ik zoal gedaan heb. Vooral veel spaanse lessen gevolgd maar ook erg veel spaans gepraat en gekletst.
Soms hang ik dus dagen in huis rond omdat er niet heel veel in de buurt te doen is. Maar ik ga ook wel eens naar het riviertje of het meertje. Laatst ben ik bij een verjaardag geweest. dit was op 4 oktober . Alleen de weg er naar toe verliep wat minder plezierig. INeens zat er een hond in mijn been. En in eerte instantie dacht ik dat het niets was maar bij aankomst op de verjaardag bleken er toch enkele gaatjes in mijn enkel/wreef te ziten. Gelijk schoon gemaakt. Verder de verjaardag gevierd. En dat gaat daar toch wat anders als hier. Iedereen verzamelt zich op de eet tafel en er wordt veel gegeten en gedronken en uiteraard gekletst. Na verloop van tijd werd er een taart gemaakt die nog in de overn moest. Ze hebben hier geen ovens die wij kennen. Gewoon een pan in het vuur en wachten maar.
Toen de taart klaar was, was het aanvallen geblazen. Iedereen wil natuurlijk een stukje taart. de taart was zo lekker dat er nog eentje gemaakt ging worden. En weer wachten. haha alles gaat hier dus een stuk relaxter, heerlijk.
Ondertussen heb ik me vermaakt met de kinderen en een spel gespeeld met ze waarbij er 2 pakkers waren en wanneer je gepakt was moest je bij hun in de buurt stil blijven staan. Als je dan aangeraakt werd door een andere speler dan mocht je weer mee doen. Erg leuk spel.

De tweede taart was ook al klaar en het ritueel heraalde zich.
Daarna zijn we weer naar huis gefietst en onderweg nog wat hoden tegen gekomen waarbij ik toch wel wat angstig was. Bijt ie of bijt ie niet. En nog steeds.

Bij thuiskomst nogmaals schoon gemaakt en toen lekker mijn bed in gedoken.
Buenos noches

Hola, buenos diaz!

Hola.

Ja ik zit hier nu bijna een week en ik heb al veel gedaan. Vooral spaanse les gevolgd maar ook andere dingen.

Spaanse les

Iedere dag heb ik in de ochtend en in de avond Spaanse les. Alles gaat in het spaans en ik probeer zoveel mogelijk op te slaan en ook terug te communiceren maar dit valt nog niet mee. Mijn spaans blijft beperkt tot buenos diaz in de morgen en proberen te vragen wat iets in het spaans heet. ¿Como se diese ….. en Espanol? Zoals je ziet begint de vraag met een omgekleerde vraagteken. Dan weet je dat het een vraag is. Verder hoop ik dat ik snel wat meer kan zeggen en durf te zeggen in het Spaans. Hierover later meer.

Naast Soaanse les doe ik ook andere dingen. Zo ben ik wezen zwemmen in een zijtak van de rivier de grande rio. Ook ben ik bij een ander klein plasje geweest. Dit alles met of Mariem en salvador of Guillermo. Erg leuk om te doen.

Gisteren tijdens de Spaanse les viel de stroom uit en konden we helaas niet verder. Er was nogal hevig onwere en waarschijnlijk is er een bom op de electriciteits kabel gevalen. Deze liggen niet in de grond maar gaan door de lucht.

Vandaag ben ik met Guillermo naar Leticia gegaan achterop de motor  om Salvador naar school te brengen. Daarna zijn we naar het museum geweest en ook nog langs het stadhuis van de Amazones.  En op dit moment zit ik dus in een internet cafe waar het ontzettend warm is ok al staat de airco aan. Het zweet loopt langs me rug. Guillermo is ondertussen de motot aan het ophalen bij de werkplaats. Er bleek iets niet goed te werken.

En straks gaan we Salvador van school halen en nog wat boodschappen doen,