Cartagena dag 3

Zo weer een dag in Cartagena.

Deze dag, woensdag, was Angela ook vrij en hebben we fietsen gehuurd en zijn we wat rond gaan fietsen. In de buurt is er nl een fort genaamd Filiphe. In vroeger tijden een onneembare vesting. gebouwd op een berg en erg moeilijk te raken vanaf de zee. Vooral de piraten die hier vroeger rond voeren hadden hiet hierop gemunt. Zo dat is weer genoeg gechiedenis voor vandaag.

 

 

P1000469

 

 

 

 

P1000466

P1000484

P1000486

 

Er is ook nog iets met een schoen maar het verhaal achter de schoen weet ik niet precies. In ieder geval past die schoen mij helemaal.

 

P1000479P1000473

 

 

Veder is het contrast nogal groot hier. Aan de ene kant is het erg arm en aan de andere kant is het ook weer heel erg rijk.Dit is vooral goed te zien in de skyline.

P1000488

Het fietsen hier is ook een verhaal op zich dat ik je wil vertellen. je rijdt met je fiets niet op een fietspad maar gewoon tussen de andere automobilisten in. En dan moet je het voorstellen op een weg zoals die naar wassenaar. Een soort rijksweg. Met aan beide klanten auto’s die voorbij scheuren. rechtsrijden is er ook niet bij want dan moet je iedere keer voor de busjes uitwijken. Dus dan ga je maar helemaal links van de weg rijden. Uiteindelijk leek ik wel een dronken fietsen die van de ene kant van de weg naar de andere kant van de weg ging om maar niet door de auto’s aan gereden te worden.

na dit avontuur hebben we de fietsen weer in geleverd en zijn we nog het oude centrum in gegaan omnog wat te gaan drinken . Daar kwamen we een leuk Argentijns restaurantje tegen waar we een cocktail genuttigd hebben. (en later de week ook gedineerd)

P1000504

En op de weg naar ons hotel reden deze bussen voorbij. Dit zijn nu partybussen maar in het land worden ze nog gebruikt als echt vervoersmiddel.

P1000510 P1000508

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>