Nieuwe voornemens

Hola,

Het nieuwe jaar is begonnen en mijn voornemen is om dingen te doen die ik nog niet eerder gedaan heb. Nu is dat makkelijk want alle plaatsen die ik bezoek of ga bezoeken heb ik nog niet eerder aangedaan. Maar ook het volgende wat ik gedaan heb was voor mij de eerste keer. Spannend en ook wel een beetje eng maar heb het uiteindelijk toch gedaan. Wat is dat dan nou lees het volgende verhaal maar.

Nieuwjaarsdag in Sant Augustin is best bijzonder want daar doen de mensen het volgende ze spuiten elkaar onder met foam en ook nnog eens met meel en eieren. Gelukkig ben ik geen doelwit geweest maar vooral de gringo’s moesten het ontgelden die een bezoek brachten aan de supermarkt. (nu ik dit schrijf kan het ook zijn dat dit op oudjaarsdag was) In ieder geval was het bijzonder. Nieuwjaarsdag was verder een dag om uit te brakken van het feest van de avond ervoor.

Maar  2 januari moest ik er toch aan geloven ik heb me opgezadeld met een horseback ride tour. Nog noooit op een paard gezeten maar nu dus iets van 4 uur. Enig idee hoe ik of vooral mijn billen zich voelde, nee gelukkig maar.

Op de rug van het paard werd ik naar verschillende plaatsen rondgereden. Vooral de standbeelden verder weg van het park werden nu aan gedaan.

Er was een bijzndere bij die gekleurd was en dat was nog niet eerder ontdekt. Onze gids vertelde ons, een klein groepje van het hostel, dat ze de bessen van verschillende planten gebruikten daarvoor maar ook een soort van hars.

Ook kwamen we langs een beeld dat op een top van een berg stond en zo gericht was dat de zon er precies op kon schijnen maar ook had het te maken met de maan. Erg interessant allemaal helemaal omdat de mensen dit al wisten nog voordat de klok uitgevonden was of andere handige meet apparatuur om dit te bepalen.

De weg leidde ons naar verschillende plekken toe. En af en toe ging mijn paard er in gallop vandoor en werd er een heuse strijd geleverd onder de paarden wie er voorop mocht rijden. Bijten naar elkaar was ook gewoon toegestaan. Vooral het omhoog klimmen was geen probleem eerder het dalen vond ik een probleem het leek net alsof ik van mijn paard zou vallen. Gelukkig is dat niet gebeurd en uiteindelijk ben ik weer heelhuids aangekomen bij het hostel. weliswaar met een wat hoe zal ik het noemen harde kont schralen billen, maar ik had niet gedacht dat ik het leuk zou vinden. Dus soms is het goed voor me om buiten mijn comfortzone te treden.

Hier enkele foto’s

tmp_9723-image-2065467303tmp_9723-image-1500734666

tmp_9723-image10992608tmp_9723-image-898538919

tmp_9723-image492911836tmp_9723-image282628734 tmp_9723-image207339923

2 gedachten over “Nieuwe voornemens

  1. Hihi schrale billen vallen inderdaad niet binnen een comfortzone….
    Wat leuk dat je dit gedaan hebt!

Reacties zijn gesloten.