Oud en nieuw in Sant Augustin

Hola,

Ik loop nogal achter mett mijn verhalen maar ik probeer het weer een beetje bij te werken. Alleen duurt het soms nogal lang voordat ik een verhaal getikt en geupload heb.

Maar hier is er weer een

Het hostel organiseerde een avondmaal waar iedereen van het hostel die dat wilde aan kon deel nemen. Hett waas een erg lekkere maaltijd met van alles.

tmp_6385-image1094313048 tmp_6385-image-148882878 tmp_6385-image739909867 tmp_6385-image1469264249

 

Het was een gezellige avond met vrienden die ik eerder ontmoet had maar ook weer met nieuwe. Na de maaltijd gingen we met z’n allen naar het dorp want daar zou het vuurwerk afgestoken worden. Alleen gaat ddat hier net iets anders dan in Nederland. Hierr maken ze een pop van iemand die ze niett zo aardig vinden, bijv de plaatselijke politie agent, en die steken ze dan rond midddernacht in de brand. En er wordt ook wat vuurwerk afgestoken.

Hier volgen een foto van zo’n pop en de verbranding van een andere pop en de hele groep van hetr hostel.

tmp_6385-image2129733121 tmp_6385-image1554774128 tmp_6385-image172729418 tmp_6385-image636475571

 

 

 

2 gedachten over “Oud en nieuw in Sant Augustin

 1. “De veranderingen in jouw en mijn (belevings)WERELD”

  He Walter!

  Ik begin mijn gedachtenspinsels meteen met een citaat uit jouw reisverslag Walters Wondere Wereld: “Ik loop nogal achter met mijn verhalen maar ik probeer het weer een beetje bij te werken. Alleen duurt het soms nogal lang voordat ik een verhaal getikt en geupload heb”.

  Walter… lees ik hier tussen de regels:…. stress? ….. (niet doen hoor:-) Mens, plant en dier kennen stress. Tijdens je huidige reis heb je er al wat beleeft, oftewel: spanning. En dat is prima! Hierdoor werken je zintuigen optimaal en kom je tot prestaties met nieuwe ervaringen. Echter, het woord “stress” wordt meestal gebruikt met de betekenis van negatieve spanning. “Ik loop achter met mij verhalen”…. Op dit moment ontdek jij Zuid Amerika… Walter, je bent een vrij mens! Die ‘verlate verhalen ten opzichte van de huidige gebeurtenissen’ komen later wel, of gewoon niet. That’s your free choice! You’re a free man in your free world!

  Oud en Nieuw in Sant Augustin:
  “ze maken een pop van iemand die ze niet zo aardig vinden en die pop steken ze in de brand”. Bizar!
  De brandweer zou het druk hebben, gelet op het aantal brandhaarden in de wereld (wat voorspelde Nostradamus ook alweer…). En ook al denk je dat de tijden van heksen- en protestantenverbrandingen ver achter ons liggen, het fenomeen popverbranding vindt elk jaar nog plaats aan het eind van de carnaval in sommige plaatsen in België (Aalst). Carnaval vier jij waarschijnlijk nog in Ecuador (februari). PARTY! Salsa?

  De (mysterieuze) “indiaanse cultuur” San Agustín tegenover de (hysterieuze) “hype cultuur” Nederland

  Voordat jij over de mysteries van Sant Augustin schreef, had ik er nog nooit van gehoord.. enne… hou het stil! Naarmate je verder de Andes intrekt, zal je waarschijnlijk meerdere oudere beschavingen gaan ontdekken. Walter, hoe doe jij dat eigenlijk met het kopen van souvenirs onderweg? Laat je dat per schip verzenden bij het plaatselijke postkantoortje? Let op, deze San Agustinkunst is nog niet in Nederland ontdekt door winkels zoals Blokker, Xenos, Action, Big Bazar. Reisvrienden van ons kochten destijds in Xian (China) Terracottaleger-beeldjes (fragile!) In de rugzak met moeite uit Xian meegebracht naar Nederland. En wat waren ze trots dat de beeldjes het hadden overleefd! Een paar weken later kon je ze voor een habbekrats in bovengenoemde winkels kopen en dan zegt je visite complimenteus: Heee, die heb ik ook gekocht! Waar heb jij die gekocht? Die van mij was een koopje! “Ja maar…. deze komen helemaal uit China…” Ja, die van mij ook, kijk het staat onderop…. “made in China”…

  Met een rugzak vol nieuwe ideeën naar huis
  Misschien zie jij producten/diensten die wij hier (nog) niet kennen. Zo ‘ontdekten’ wij destijds in het buitenland “The Subway’. Hier in Nederland was dat toen nog een mysterie. Ik moest uitleggen dat ik het niet over “de metro” had. Verder was “de koffie met een smaakje” er nog niet. Mijn vrouw (toen vriendin totdat we op Schiphol landden en daar een grote verrassing plaatsvond maar dat mysterie onthul ik pas in mijn volgende bericht;-) en ik dachten een koffiezaakje hierin te beginnen… (Naast cacao en suiker is koffie nu eenmaal een wereldverslaving van de mens). Maar “Starbucks” was in het buitenland ook al aan de weg aan het timmeren… In Nederland toen nog onbekend en wij dachten van zo’n grote speler uiteindelijk ‘te verliezen’. Voor bedrijven als Starbucks hebben wij nu in Nederland een heerlijk belastingklimaat gecreëerd. Nederlanders zijn koffiedrinkers, maar met 1 verschil: wij willen (vooralsnog) liever gezellig zitten met onze koffie (Hema, V en D, bedrijven die het overigens momenteel economisch zwaar hebben ). Uiteraard probeert Starbucks ons gedrag hierin te beïnvloeden met veel te dure koffie in een plastic bekertje met dekseltje erop. Maar we betalen graag voor deze emotie. Heel mijn leven al drink ik thuis (filter)koffie uit een koffiezetapparaat. Er is in de wereld ondertussen van alles langsgekomen: de Senseo(pads), espressomachines, koffie met smaakjes ook in de supermarkten… Ik moet er wel om lachen. Ik ben benieuwd wanneer in Nederland de eerste “Caffee-Drive Thru” komt. Wat voor jou Walter? Gelet op de komende volksziekte nummer 1 “diabetes” (‘Lang leve’ de Fast Food!) is de “fruit-shake” (smoothie) nu de cultuurhype. Walter, jij weet waarschijnlijk hoe een Colombiaanse “Lulado sap” smaakt? Ehhh, misschien wel iets aan de naam van het product veranderen….

  Change the World (Eric Clapton) – Waiting on the world to change (John Mayer)
  De wereld verandert. De discussies over de invulling van het begrip ‘vrijheid’ is na de aanslagen in Parijs en gelet op de recente terroristische gebeurtenissen in België wederom losgebarsten. Andere veranderingen die nu sneller plaatsvinden is het gebruikmaken van stamcellen om organen te kweken: voor een APK voor het lichaam langs de specialist om nog langer te kunnen leven. Andere veranderingen in onze wereld zal zijn: het gebruik van robots voor eenzame oudere mensen. Een paar uur geleden is op de IDFA de documentaire “Ik ben Alice” in première gegaan. (http://keydocs.nl/nl/movie/ik-ben-alice) Onlangs ging ik naar een concert van mijn grote inspirator en gitaarheld “Tommy Emmanuel” naar Amsterdam met de trein. Op het balkon stond ik daar als een sardientje in blik de mensen om mij heen te observeren. Ik was de enige die niet aan het beeldscherminfuus lag. Maar dat gaat binnenkort veranderen! De laatste tijd krijgt mijn vrouw app-berichten die voor mij bedoeld zijn. Ze heeft nu ook een communicatietoestel voor mij aangeschaft en mag ik mij nu ook van de samenleving afstompen, ik bedoel, behoor ook ik tot de moderne mens… Schat, kan jij het liedje “Change the World” op mijn telefoon “downloaden”?

  Walter… het bovenstaande is uitvergrote ironie hoor! Al-hoe-wel. De test: in hoeverre heb ik invloed om de wereld te veranderen? Ik heb het vandaag geprobeerd, en het werd de snackbar. Mijn oudste zoon is vandaag klaar met zijn toetsweek en mocht kiezen wat we vandaag zouden eten… een groenteburger hoop je dan als ouder te horen, maar het werd “een patatje-Oorlog!”

  “Meneer… zegt u het maar… wat zal het wezen…?”
  Uh, doet u mij één patatje-Vrede.
  “Sorry..? U bent zeker de leukste thuis! Meneer, dat hebben we niet, wel oorlog!”
  O, dat is jammer, uh, ik bedoel, dat is goed…denk ik.
  (vijf minuten later…)
  “Meneer, U moet mij wel aankijken en die doppies uit uw oren halen als ik tegen u praat! Eén patatje-oorlog voor meneer!”
  Dank u….vriendelijk. Sorry hoor, ik luisterde naar de download van “Change the World”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>