Maandelijks archief: juni 2015

De teleurstellende tour

Hola

Hier weer een verhaal van mij. Ik ben natuurlijk al verder gereisd en zit ondertussen al weer in Chili, Pichilemu, een surftown. Waar ze vorige maand nog de bigwave contest hadden. Maar dit terzijde. Dit berichtje had ik dus eerder moeten plaatsen. Ik zit dus nu alweer in Buenos Aires.
Terug naar mijn avonturen in Peru.

In Mancora besluit ik een tour te doen doe ook een modderbad zou bevatten. De dag ervoor heb ik de tour geboekt en ik moest de volgende dag om 8uur klaar staan bij hun office. Zo gezegd zo gedaan.

de bus arriveert wat later en dan word ik meegenomen naar de plek waar de tour zou beginnen. Dit was nog bijna een uur in de bus zitten. Aangekomen bij de haven moet ik zelfs nog betalen voor de toegang van de boot. Het was niet veel maar het ging mij om het idee. Ik boek een tour waarbij alles inclusief is en dan verwacht ik dat ook. Dus ik probeer in het Spaans mijn ongenoegen te uiten om daarmee te bereiken niet te hoeven te betalen, maar helaas ook ik moet betalen.

Met de boot varen we langs een mangrove bos. Erg gaaf om te zien en daarna doe ik ook nog een krokodillen farm aan. Ook interessant. Om te zien hoe ze de krokodillen fokken. Er is gelegenheid om een krokodil vast te houden er ermee op de foto te gaan. Uiteraard moet daarvoor betaald worden wat ik weiger. Blijf toch een Nederlander. Maar neemt niet weg dat ik er een foto van kan nemen.
(fotos 5:  11.50, 12.10, 12.13, 12.23 12.27)

Daarna ga ik met de boot weer verder langs ander natuurschoon en dan zit de tour er al weer op.
(foto 12.53, 13.09)

Aangekomen in de haven valt mijn oog op een andere krokodil en ja daar moet natuurlijk een soort van Walter foto van genomen worden.
(foto 13.31)

Daarna is het tijd om te lunchen en ik word door een gezin een soort van uitgenodigd bij hun aan tafel te komen zitten en ze betalen het drinken voor mij. De erg zoete PeruCola, maar ik laat het me smaken.
Vervolgens gaat de bus weer verder naar de volgende bestemming, ik hoop het modderbad, maar nee het is een strand waar er gezwommen kan worden. Dan doe ik dat maar in plaats van de modder. Een beetje teleurgesteld neem ik een duik in het water. Maar ondanks dit gemis heb ik me toch goed vermaakt.
(foto 16.13, 16.24)

Daarna vervolgt de bus zijn weg terug naar de stad waar ik netjes afgezet word waar ik begonnen ben.

(helaas de foto’s willen nog niet lukken om ze in te voegen)