Ingapirca

Hola,

Na het avontuur van de trein ga ik me eens verdiepen in de geschiedenis van de Inca’s. En dat begint voor mij in Incapirca. Dit is het enige overblijjfsel van de Inca’s in Ecuador. Al het andere bevindt zich in Peru zoals Matchu Pichu. Maar hierover later meer.

tmp_31737-image-410129758

In dit museum want dat is het eigenlijk maar door de omvang van de overblijfselen is het meer een openluchtmuseum. Zijn verschillende huizen te zien met een straat maar ook een soort van afwatersysteem. De inca’s schijnen daar goed in te zijn. Ook is er een zonnetempel te zien die nog in goede staat verkeert. Dit is zo’n beetje alles wat er te zien is. Hier een manquete van het park en de gebouwen.

tmp_31737-image-1600905038

tmp_31737-image1871054136

tmp_31737-image1804667073 tmp_31737-image1827713912 tmp_31737-image1364851507 Hhtmp_31737-image1401289682

Hierna heb ik wel zo’n beetje alles gezien maar er schijnt meer te zijn. Dit heb ik ergens gelezen dus ik ga ook nog de wandelroute doen die aan het eind van het museum te bewandelen is. Deze route laat mij langs idyllische plaatjes lopen van kleine watervalletjes en hardwerkende boeren. Maar dan niet met machines maar nog echt met de hand en hulp van dieren.

tmp_31737-image262123013tmp_31737-image1325908153

Vervolgens loop ik verder en wordt mijn oog getrokken naar een berg maar wel een heel opmerkelijke berg want hier zijn bergen niet wat het zijn. Hier vertegenwoordigen ze de een of andere god.
In deze berg is een mens te zien een soort oude indiaan. Kijk maar eens goed naar de foto’s

tmp_31737-image977284991 tmp_31737-image-1894434407

 

 

 

 

 

 

Daarna zie ik ook nog eens dit op mijn pad.  tmp_31737-image867555504

En wanneer ik weer in de bus terug naar de bewoonde wereld ga, vraag ik me nog steeds af wat doet die pot daar? Voor wie was die bestemd? Wat zou er in gezeten hebben?

Misschien dat een van mijn lezers een idee heeft. Laat je fantasie de vrije loop in je reactie,  ik ben benieuwd.

(Het is geen prijsvraag, maar zou er wel bijna een van kunnen maken haha )

 

3 gedachten over “Ingapirca

 1. Zo..ik heb weer ff bijgelezen hoor! Wat heb je een hoop meegemaakt en beleefd, gaaf! Hou je voor jezelf een journal bij? Ik heb dat toen van Zuid Afrika wel gedaan,las hem laatst weer een keer terug en dacht toen best vaak ‘ohja! Dat was gaaf’.
  Wat een mooie plekken ook zeg, en dat alleen al op een foto..kan je nagaan in het echt!
  Denk je al langzamerhand aan de terugkeer naar NL of reis je nog lekker door?

  Groetjes!

 2. The answer my friend is blowing in the wind
  Bob Dylan

  De antwoorden:

  A. De bussen worden door de lokale bevolking gebruikt voor het traditionele carbid schieten voor het zonnewendefeest van de Inca’s Inti Raymi
  B. De bussen worden door de lokale bevolking neergezet zodat met een ezel in het moeilijk toegankelijke gebied de melkboer de bus kan vullen met melk.
  C. De bussen worden door de lokale bevolking neergezet voor donatie van voorbijgangers (backpackers/toeristen)
  D. Alle bovengenoemde antwoorden zijn onjuist met als gevolg dat we ermee moeten leren leven dat we het waarschijnlijk nooit zullen weten.

  Herman’s Hermits
  https://www.youtube.com/watch?v=AopIr7T-Zq4

  …No milk today, it seems a common sight
  But people passing by don’t know the reason why
  How could they know just what this message means…
  ;-)

 3. He ex collega’s

  Leuke reaties geven jullie. Ik kan dat zeer waarderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>