Tussenstandje ??

Hola,

Zo ben weer even een poging aan het doen om mijn achterstand bij te werken. Zit nu nl nog enkele dagen in Peru bij Punta Hermosa. Waar ik vooral van de golven en het strand heb genoten. Maar ga as zondag richting Nasca voor de nascalijnen en ndaarna richting Arequipe. Om vandaar naar Boliva te gaan naar het  Titacana meer en de zuitvlakte in Bolivia. En dan weer door naar Chili om daar misschien nog  wat te surfen maar in iedergeval naar het Paaseiland  te gaanb. Dus dat is mijn voorlopige planning. Maar daarnaast moet ik nog een heleboel avonturen delen. Zoals:

 • De avonturen in cuanca waar ik bij Bill verblijf (die ik eerder ontmoet heb in een bus) Met hem en nog een vriend van hem, David, ga ik naar een park waar eens in het jaar bomen in bloei staan.
 • een waterval waar ik een verkoelende douche  neem
 • een trein die op een spectaculaire manier door de bergen rijd
 • en een bezoek aan Incapirca waar de enige Inca overblijfselen in Ecuador zijn
 • en de grensovergang met Peru

 

Dus nog aardig wat te vertellen denk ik zo. En ja ik  ben al weer bijna een halfjaar onderweg. Dat bevalt me goed alleen mis ik toch soms wel het bezig zijn vooral op gymgebied.

En wat heeft mij deze reis opgeleverd. Ik denk best veel wantg ik heb een hoop gezien en ook een hoop interessante mensen ontmoet. Ben meer achter dingen gekomen die ik il en belangrijk vind. En vooral door de ontmoeting van die verschillende mensen kom ik achter dingen. Ik zou dan ook iedereen willen aanraden te gaan reizen. Daarnaast kom ik ook dingen teggen zzoals dat buschauffeurs hier als gekken rijden en niet echt rekening houden met de passagier maar meer het doenn vanwege een tijdslimiet die ze hebben. OOk op het gebied van eten merk ik dat wij inj Nederland wel erg verwend zijn met vooral groewnten en  kruiden . Die mis ik ook wel hoor niet overal zijn de groeten te krijgen die ik zou willen eten op da moment. Maar zo zijn er ook weer gerechten die ik geprobeerd heb die ik anders nooit zou eten (een voorbeeld hiervan is de cavia, heb er nog een nare nasmaak van hierover meer later in een ander verhaal. )

Reizen heeft me ook doen beseffen dat ik als mens helmaal niet zo veel nodig heb aan rijkdom of luxe. En iedere keer het zelfde tshirt is ook niet erg bijv. maar dat wij mensen vooral in ons hoofd het idee hebben dat dat allemaal dingen zijjn die we echt nodig hebben . Echter het enige wat je noduig hebt is denk ik je gezonde verstand en de liefde van mensen die om je geven. En ow ja een goed paar stel ogen want daarmee kun je zoveel meer zien dan echt alleen maar zien. Ik bedoel daarmee dat je meer door de dingen heen moet kijken. En soms probeer ik dat te doen door een mooie foto te plaatsen. Maar achter die foto zit dan meer het moment van het nemen van de foto en wat er nog meer op dat moment gebeurt zoals de lucht of de geur of gewoon het mooie moment. (vb de schildpad in het zonlicht in het verhaal over de onderwaterwereld van galapagos)

Maar ik heb er  zo nog wel meer die ik niet allemaal op mijnb weblog plaats, Deze houd ik dan het liefst voor mezelf. Of ik laat deze later zien waneer ik weer terug in Nederland ben, het zullen er dan wel een hoop zijn want zit al op ongeveer 5.000 foto’s.

Om dit bericht nog wat gals te geven een mooie afsluitende foto. En het is aan de lezer wat er mee te doen. Ik in ieder geval droom heerlijk weg ij het zien van de foto naar  het moment dat ik de foto nam.

tmp_15687-image701159283

10 gedachten over “Tussenstandje ??

 1. Mooi om te lezen Walter. En … Je wist t eigenlijk al… Echte rijkdom is niet te meten met geld of artikelen. Al een half jaar ben je aan t reizen?!? Wat gaat dat snel!! Geniet van de voortzetting van je reis!!! Liefs Mirjam

 2. Walters Wondere Wereld,
  laat ons lezers onderweg even stoppen.
  In Peru en Bolivia,
  een cultuur met prachtig gegroefde “koppen”.
  Het Quechea spreekt hem hier tegemoet,
  onder een palet vol bonte hoedjes.
  Op zijn rug een zak, op haar rug een doek.
  En wat hij daarin ziet… zijn twee kleine voetjes.
  Beiden voeten, op weg naar een nieuw avontuur.
  Een verhaal met een zoektocht, op zoek naar de “ik-figuur”.

  He Walter!

  Toen ik je bericht las, kwam dit kleine gedichtje spontaan bij me op. De route die je nog gaat afleggen zal onvergetelijk worden! Veel mooie herinneringen kwamen bij mij weer terug. Het leuke is dat jij nu in gebieden komt die mijn vrouw en ik ook ooit mochten ontdekken. Wat zijn wij vereerd hè? Dat blijkt ook uit je reactie dat je mensen aanstuurt om te durven reizen, hahaha, dat zeg ik ook altijd tegen iedereen. Maar je moet er wel de DNA voor hebben, denk ik. Eén ding weet ik zeker: als onze kinderen iets ouder zijn, nemen we ze mee in dit soort avonturen: het is de beste leerschool! Zoals je ook beschrijft: een reis vol mooie, maar ook minder mooie herinneringen. Als ik een mooie herinnering van onze reis mag noemen was dat bijv. een ontmoeting met orang oetans en neusapen in de jungle van Borneo. Dat is toch anders dan dat je ze ziet in de dierentuin. Eén van onze slechtste herinneringen was ons bezoekje bij de “Longnecks” in het noorden van Thailand. Wat had ik daar een spijt van! Wat ik toen niet wist, maar eenmaal daar met eigen ogen ‘achter de schermen’ kon aanschouwen, was hoe dit kunstmatige circus voor toeristen in stand werd (en waarschijnlijk nog steeds wordt) gehouden. Van elke reisfolder met een foto van een meisje met ringen om haar nek, oftewel een hedendaagse slavin, moet ik nu kotsen! Na een zeer kort bezoek hielden mijn vrouw en ik het in ‘hun’ dorp voor gezien (we waren op onszelf met een sportvliegtuigje gekomen en dus niet afhankelijk van een groep). Soms zijn dingen ook zo dubbel… Misschien ga je nog naar Potosi (Bolivia). Daar is een zilvermijn waar arme Bolivianen (lees: ook kinderen) kauwend op cocabladen in hun mond, de mijn (de hel) in gaan. Wij rijke toeristen/reizigers kunnen deze mijn bezoeken om te kijken hoe erg het is… Die organisaties die dit regelen verdienen uiteraard aan ons geld. Maar daar profiteren de mijnwerkers niet van. In ons huis hangt een foto van een jongen van zegge 14 jaar (misschien oudste van het gezin) kauwend op een cocablad in die mijn. Wij gaven hem dynamietstaven die we zojuist boven hadden gekocht. Hiermee kon hij misschien een beetje zilver vinden…. Help ik hem of jaag ik hem de dood in? Bij “El Tio”, de duivel, in de berg leggen zij offers… misschien heeft hij vandaag geluk? Naast die foto, hangt in mijn huis een oude mijnlamp, daar gekocht… en ik vraag me telkens af: zou die jongen nog leven?

  Wat ik zo gaaf aan jouw reactie vind, is dat je ‘de wereld’ anders gaat bekijken! Je gaat veel meer relativeren en beseft wat je wel hebt, in plaats van wat je niet hebt… Het heeft ons vaak verbaasd hoe gastvrij mensen zijn, die in onze ogen bijna niets hebben!

  Begrijp ik dat je de omgeving van Cusco ‘links’ laat liggen? Je schrijft dat je interessante mensen ontmoet tijdens je reis. Misschien kom je in Huatajata (Titicacameer). Daar ontmoetten wij Phil Buck (Amerikaanse avonturier). Die kent niemand hoor, maar wij vonden hem wel interessant. Hij bouwde daar met Boliviaanse rietvakmannen (die hebben ook gewerkt met Thor Heyerdahl) de “Viracocha”. Hiermee zou hij naar Rapa Nui (Paaseiland) gaan varen. Later, toen wij terug in Nederland waren, en ik me omschoolde tot leerkracht, ging hij nogmaals op avontuur aan met de “Viracoha II”. Deze ontmoetingen met mensen maakt reizen nou zo interessant! https://www.youtube.com/watch?v=yGPdUMR2j4o

  Onlangs moest ik invallen in jouw groep 5 (oude groep 4) en liet ik een foto van je zien op de Galapagos. Dat werd natuurlijk een kort lesje over Charles Darwin. Ze willen meer van je zien! Momenteel neemt The PKS Passion/Paasfeest veel tijd in beslag… je kent mijn perfectionisme een beetje… Ik hoop na de Pasen met jouw verslagen aan de gang te gaan. Tijdens het Sinterklaasfeest (mysteries) kwamen de Nascalijnen ook aan bod, dus die foto’s wacht ik graag nog even af.

  Nou Walter, ik ga me weer bezighouden met Eclips-hypes, bankdirecties die zich weer verrijken (vorige week een interessante lezing in Rotterdam van Joris Luyendijk bijgewoond over dit onderwerp), voorbereidingen treffen als zo dadelijk banken omvallen in Griekenland en de daarmee gepaarde “bankruns” gaan ontstaan en de gevolgen voor de EU, etc. bla, bla.. bla…

  Doe het rustig aan als je hoogteziekte krijgt. Geniet van de mensen en van de vulkanische landschappen. Verder de groetjes aan “Juanita”, mocht je haar toevallig ontmoeten in Arequipa.

  Walter, spreid je vleugels als een Condor en geniet als een vrije vogel van je vrijheid!
  https://www.youtube.com/watch?v=NeqQU-YQNZ8

  Cheers!
  (een maïsbiertje)

 3. (Hoi Walter, verschillende pogingen gedaan, maar berichten blijven in moderatie… ben benieuwd of dit bericht wel door de webmaster wordt opgepakt…. het kan zijn dat je dezelfde berichten nogmaals later ontvangt…. groetjes Den)

 4. (deel 4 ivm moderatie)

  Nou Walter, ik ga me weer bezighouden met hypes over Eclips, bankdirecties die zich weer verrijken (vorige week een interessante lezing in Rotterdam van Joris Luyendijk bijgewoond n.a.v. boek: Dit kan niet waar zijn) Geven we de schuld aan de bankiers of aan de wetgevende macht?.
  Korte metafoor hoe een bankier denkt:
  Burger: “Meneer…. U rijdt hier veel te hard…”
  Bankier: “Huh, hoe zo?”
  Burger: “Dit is een woonwijk waar kinderen spelen!”
  Bankier: “Maar er staat toch geen bordje dat ik langzamer moet…”

  Kortom: het verschil tussen moraal en wet. Terwijl ik dit opschrijf denk ik aan de interviews van Coen Verbraak met o.a. advocaten…

 5. (deel 5 ivm moderatie)

  Het wordt een spannende Champions League week. Nee, ik heb het niet over voetbal. Het betreft de wedstrijd Duitsland – Griekenland in het Europees Parlement. Moet ik alvast voorbereidingen treffen als zodadelijk weer banken omvallen in/gebonden aan Griekenland en de daarmee gepaarde “bankruns” gaan ontstaan (geldautomaten leeg, lange rijen voor banken) en nu de gevolgen hiervoor daadwerkelijk gaan plaatsvinden voor de EU? Gaat negatieve spaarrente in Nederland toch plaatsvinden (doen ze liever niet omdat de bank “geld’ nodig heeft), etc. bla, bla.. bla…

  Hoe dan ook, wat “ze” niet van me kunnen afpakken zijn jouw avonturen. Doe het rustig aan als je hoogteziekte krijgt. Geniet van de mensen en van de vulkanische landschappen. Verder de groetjes aan “Juanita”, mocht je haar toevallig ontmoeten in Arequipa.

  Walter, spreid je vleugels als een Condor en geniet als een vrije vogel van je vrijheid!
  https://www.youtube.com/watch?v=NeqQU-YQNZ8

  Cheers!
  (een maïsbiertje)

 6. Een gek verhaal: “Put-in” the movie: “VALKYRIE”

  Ik geloof, dat het kan nòg gekker kan! En alles wat je hieronder leest, moet je dan ook niet helemaal geloven,… geloof ik?

  Hé Prof. Dr. Psychiater Walter!

  Bedankt dat ik nog even tussendoor bij u op de bank mag liggen om mijn verhaal te doen om mijn “amygdala” (in de hersenen) weer wat tot rust te laten brengen… ;-) Als je niet op facebook zit, zoals ik, blijkt maar weer dat je in het verleden leeft! Van mijn vrouw heb ik inmiddels begrepen dat je tijdens je reis richting het zuiden, Cuzco NIET links hebt laten liggen. Gelukkig maar!

  En dat je gewond bent geraakt… Walter, BETERSCHAP!
  Over dit soort gebeurtenissen maakt “het thuisfront” zich altijd zorgen, gelukkig… want dat betekent dat hun “emotie en zorg” in de hersenen goed functioneert. Maar “cognitief” gezien kun je ook denken dat het een geluk bij een ongeluk is geweest: dat je niet midden in de jungle zat en SAS survivaltechnieken had moeten toepassen. In dit specifieke geval had dat het volgende kunnen betekenen: de kaken (als krammetjes) van grote mieren als hechtingsmateriaal gebruiken. Voor je vervolg van de reis zijn er nog andere SAS technieken zoals het gebruik maken van bloedzuigers, garra rufa-visjes en maden voor dood weefsel. Of is dat een gekke gedachte?

  Vandaag gekeken naar programma “Buitenhof” waar Garri Kasparov te gast was en ik heb eindelijk een medestander van gedachten gevonden die precies zegt wat ik al dacht. Dus zo gek was dat niet. Of is Kasparov nu ook gek geworden? Dokter, mijn probleem is, dat niemand het wil horen of geloven. Kasparov woont nu noodgedwongen in New York en vertelde in dit interview zijn mening over (…) en de vergelijking met Hitler. Sorry dokter… ik kan de naam nu niet meer uitspreken, gek hè? Echter (…) is gevaarlijker! Hitler had geen kernwapens, (…) wel. Dokter, als ik over dit soort zaken tegen volwassenen praat, zie ik ze glimlachen, en ze denken: wat een GEKlets…. Tenslotte ben IK degene die bij Dr. Prof. Psychiater Walter op de bank ligt… Grappig is, dat “deze gek” op 26 februari in een zogenaamd “science fiction verhaal” dit wel al meldde.

  TRRRRRRRRRRing!!!
  “Het is tijd! De sessie is afgelopen”.
  “Dank u wel dokter dat u nog tussendoor tijd voor mij had. We spreken elkaar na de Pasen: over de opstanding van Jezus uit de dood,oke?”
  “NEXT PATIENT PLEASE!”

  https://www.youtube.com/watch?v=n8V94WQjMAw
  Antony and the Johnsons – Crazy in love

  Genoeg met ‘alle gekheid op een stokje”. Walter, hou jij van natuurkunde? Ik (eerst) niet en ik weet er ook heel weinig van, terwijl het toch elke dag om ons heen is. Ik vind het altijd heel moeilijk om het te begrijpen. Maar misschien hadden wij de verkeerde leraar natuurkunde? Zoals eerder genoemd, hoop ik altijd interessante mensen te ontmoeten en van ze te leren. Als we praten over inspiratie en ons vak als docent, adviseer ik je ooit eens te kijken/luisteren naar je naamgenoot: Walter Lewin.

 7. HERE’S DENNY! (The Shining, Stephen King)

  “Ze stapten in het vliegtuig en stegen met hun toekomstdromen op.
  Totdat de copiloot besloot de landing in te zetten
  en plots daarmee al die dromen
  tot het verleden liet behoren
  en tot een nachtmerrie,
  uiteen liet spatten. “

  Is this the World we created?
  Queen

  Hé Walter,

  Ja ik weet het… ik zou na Pasen “mijn licht” laten schijnen, maar ik moest keihard (terug)lachen naar wat vandaag gebeurde: de grootste stroomstoring in Nederland ooit: Schiphol plat, treinverkeer de hele dag ontregeld… die voorspellingen in mijn verhalen beginnen (helaas) al aardig uit te komen en dit is nog maar het begin… ergens ben ik wel blij dat mensen zich vreselijk naïef gedragen.

  Ander voorbeeld met onze minister-president Mark Rutte die op dit moment in China is. Schreef ik eerder ook al: Nederland wil meevaren op de economische expansie van China. Opvallend is, dat na de Olympische Spelen in Peking het angstvallig stil is over bijvoorbeeld mensenrechten. We maken ons wel druk om de Oekraine…. Maar waarom dan niet over Tibet? Tja, dat komt ons namelijk nu even niet goed uit. Ondertussen is de Griekse president bij Merkel in Berlijn geweest (dit voorspel is een slimme zet … ) daarna wordt het weer even diplomatisch stil, omdat ‘men’ achter de schermen een ‘nieuwe geldovereenkomst’ overeen probeert te komen. Europa probeert nog steeds te voorkomen dat Griekenland uit de EU dreigt te vallen: wat neemt Griekenland in zijn faillissementsval allemaal mee dat wij ook in de portemonnee gaan merken? Politici spreken daar niet over…. Vooral geen paniek zaaien en vooral vertrouwen blijven houden in “het systeem”. En dan de top van de ABN/AMRO ook deze week in het nieuws. Ze wilden zichzelf iets sneller belonen en naar de beurs gaan, terwijl “wij” er moreel gezien nog niet aan toe waren. Zie vorig verhaal. Wij hebben juridisch geen poot om op te staan en internationaal gezien (Londen moet keihard lachen hoe wij het braafste jongentje van de klas weer in de wereld proberen te spelen en met dat bekende vingertje wijzen) zou de top wel eens kunnen besluiten uit Nederland te gaan vertrekken. Het zou mij niets verbazen dat we dan door veel grotere buitenlandse banken worden overgenomen (zogenaamd fuseren). Buitenlandse investeerders doen dat al graag bij ons (kopen, saneren en profit-onderdelen verkopen… zie voorbeeld: V en D, het warenhuis dat uiteindelijk zal verdwijnen is mijn voorspelling).

  Nou Walter, je bent weer helemaal bijgepraat.

  De laatste voorbereidingen van de PKS Passion / Paasfeest zijn in volle gang. Donderdag gaat het bij ons op school dan toch gebeuren en kan ik het daarna van mijn bucketlist afvinken. Als je interesse hebt, hier alvast een muzikale impressie:

  Palmzondag:
  https://www.youtube.com/watch?v=mJ_fkw5j-t0

  Witte donderdag en Judas en de Romeinen
  https://www.youtube.com/watch?v=09RUuTAM2H0

  Goede vrijdag (ook bedoeld voor 4 mei “wat bekent vrijheid”)
  https://www.youtube.com/watch?v=FGxW2EzDzXc

  Mooie dag, Pasen
  https://www.youtube.com/watch?v=3qnG__vogC8

  Omhoog, The Passion (passie en bevlogenheid bij de regisseur. HEERLIJK!)
  https://www.youtube.com/watch?v=WW2OwenF_O4

 8. He Dennis,

  Heb even wat opgeschoond. Dus wat verhalen zijn naar de prullenbak gegaan omdat ze er dubbel opstaan. Ben ondertussen op bezoek geweest bij Juanita alleen was ze er niet. Ze ondergaat een behandeling voor een aankomende tentoonstelling. Heb wel haar zus gezien. Ook gaaf om te zien, wel een beetje koud.
  En ik heb mijn vleugels gespreid net als de condors die ik gisteren in het echt gezien he. Wat gaaf.

 9. Ola señor Walter,

  Ik heb een achterstandje in te lopen/lezen zie ik, oeps!
  Mooi om te lezen dat je met weinig zo gelukkig kan zijn.

  Dit wist je natuurlijk al wel, maar het lijkt me fijn om daar bij het reizen elke keer bewust te worden van onze rijkdom.

  Elke foto is een verhaal en een moment.
  Je rijgt nu een ketting van mooie gelukkige momenten, dat siert je :)

  Goed bezig!

 10. Hej Walter!

  Eindelijk bij zitten lezen en je foto’s bekeken
  Ik plaats mijn berichtje onder dit verhaal, want ik vind dit mooi om te lezen hoe je het zo ervaart! Super leerzaam dat reizen he :)
  Take care x

Reacties zijn gesloten.