18 04 10 - 14:32

Hoofdstuk 22: toet-toet-toetjes

Al mijn vriendjes geven etentjes. Ik ook. En das altijd hartstikke leuk – mijn broccolitaart is al net zo beroemd als mijn zelfgefabriceerde pizza. Maar de nieuwste trend is je gasten kost vanuit je thuisland voorzetten. Dus die pizza ben ik kwijt aan de Italianen en m’n quiche aan de Fransen. Potverdrie.

lees verder...


22 12 09 - 23:49

Hoofdstuk 21: sneeuwpret

Men neme: ongeveer 25 centimeter sneeuw en twee of meer handen. (Echt, da's alles!)

lees verder...


01 09 09 - 22:03

Hoofdstuk 20: bosbessen plukken voor dummies

Volledig geïnspireerd door vriend S. die tijdens een wandeling in een Nederlands duinbos bij ieder plantje vroeg of dat nou een bosbes was, hier hoofdstuk twintig.

lees verder...


09 07 09 - 21:02

Hoofdstuk 19: De wet breken

Had ik al gezegd dat die Zweden niet goed wijs zijn? Die Zweden zijn niet goed wijs.

Als ik door het rode licht de straat oversteek, wordt ik aangekeken of ik de grootste misdaad ooit bega. Terwijl ik het nut niet zie van wachten als er geen verkeer is. Alleen als er geen verkeer is, want ik mag dan een ontzettende crimineel zijn, ik ben niet levensmoe.

lees verder...


18 04 09 - 13:30

hoofdstuk 18: Lenteeeeeeee!

Lentelentelentelentelentelentelentelentelentelentelentelente! Wiehoe! Na ongeveer vijf maanden, drie weken en vier dagen - ruwe schating, natuurlijk - sneeuw is het beste seizoen van allemaal nu in Zweden dan ook ein-de-lijk losgebarsten.

lees verder...


19 03 09 - 06:56

Hoofdstuk 17: sneeuw!

Het winterregenseizoen is net zo plotseling weer voorbij als dat het begon. Daarna was er exact drie dagen een voorproefje van de lente en nu valt er alweer dagenlang wit spul uit de lucht. Als ik in een god geloofde, zou ik hem/haar Head & Shoulders aanraden.

lees verder...


18 02 09 - 17:23

Hoofdstuk zestien: Gargamel

Ik haat Zweden. Of eigenlijk haaaaat ik Zweden.

Toen ik in Zweden kwam wonen, had ik nog een heel eisenlijstje. maar in de loop der maanden zijn die heel hard gekelderd. Ik moet aan de baan om mijn hoogstpersoonlijke financiële crisis te verhelpen.

lees verder...


06 12 08 - 15:26

Hoofdstuk vijftien: Liverpool

Soms begrijp ik ze niet, die klasgenoten van me. Heel vaak is dat een cultureel probleempje (daarover later meer. Veel meer),

lees verder...


20 11 08 - 19:31

Hoofdstuk veertien: in het bos, in het bos*

Ik voel me net Hans. Of dat Grietje waar hij altijd mee optrekt -  you say potato, I say potato, nietwaar? Behalve dan dat ik me op mijn rammelfiets door het bos begeef en ik me gek genoeg geen tweewieler in welk sprookje dan ook kan herinneren.

lees verder...


25 09 08 - 16:28

Hoofdstuk dertien: stad en land

Ik hou wel van koeien. Ik schep er een heimelijk genoegen in om tegen ze te loeien, want het is een van de weinige diersoorten die ook antwoord geeft.

lees verder...