De teleurstellende tour

Hola

Hier weer een verhaal van mij. Ik ben natuurlijk al verder gereisd en zit ondertussen al weer in Chili, Pichilemu, een surftown. Waar ze vorige maand nog de bigwave contest hadden. Maar dit terzijde. Dit berichtje had ik dus eerder moeten plaatsen. Ik zit dus nu alweer in Buenos Aires.
Terug naar mijn avonturen in Peru.

In Mancora besluit ik een tour te doen doe ook een modderbad zou bevatten. De dag ervoor heb ik de tour geboekt en ik moest de volgende dag om 8uur klaar staan bij hun office. Zo gezegd zo gedaan.

de bus arriveert wat later en dan word ik meegenomen naar de plek waar de tour zou beginnen. Dit was nog bijna een uur in de bus zitten. Aangekomen bij de haven moet ik zelfs nog betalen voor de toegang van de boot. Het was niet veel maar het ging mij om het idee. Ik boek een tour waarbij alles inclusief is en dan verwacht ik dat ook. Dus ik probeer in het Spaans mijn ongenoegen te uiten om daarmee te bereiken niet te hoeven te betalen, maar helaas ook ik moet betalen.

Met de boot varen we langs een mangrove bos. Erg gaaf om te zien en daarna doe ik ook nog een krokodillen farm aan. Ook interessant. Om te zien hoe ze de krokodillen fokken. Er is gelegenheid om een krokodil vast te houden er ermee op de foto te gaan. Uiteraard moet daarvoor betaald worden wat ik weiger. Blijf toch een Nederlander. Maar neemt niet weg dat ik er een foto van kan nemen.
(fotos 5:  11.50, 12.10, 12.13, 12.23 12.27)

Daarna ga ik met de boot weer verder langs ander natuurschoon en dan zit de tour er al weer op.
(foto 12.53, 13.09)

Aangekomen in de haven valt mijn oog op een andere krokodil en ja daar moet natuurlijk een soort van Walter foto van genomen worden.
(foto 13.31)

Daarna is het tijd om te lunchen en ik word door een gezin een soort van uitgenodigd bij hun aan tafel te komen zitten en ze betalen het drinken voor mij. De erg zoete PeruCola, maar ik laat het me smaken.
Vervolgens gaat de bus weer verder naar de volgende bestemming, ik hoop het modderbad, maar nee het is een strand waar er gezwommen kan worden. Dan doe ik dat maar in plaats van de modder. Een beetje teleurgesteld neem ik een duik in het water. Maar ondanks dit gemis heb ik me toch goed vermaakt.
(foto 16.13, 16.24)

Daarna vervolgt de bus zijn weg terug naar de stad waar ik netjes afgezet word waar ik begonnen ben.

(helaas de foto’s willen nog niet lukken om ze in te voegen)

 

 

4 gedachten over “De teleurstellende tour

  1. He Walter,

    Het is gelukt! We hebben tijdens de X Factor geskypet! Dat was mijn hoogtepunt van het feest. Geweldig dat je voor ons midden in de nacht erbij was. Je bent nu in het land dat ik voor het eerst leerde kennen toen ik 9 jaar was… de bal op de paal van Rensenbrink tijdens het WK 1978… en ‘we’ verloren in de verlenging in die heksenketel. Een trauma dat kennelijk bij mij nog steeds niet is verwerkt haha. Waar ken ik dit land nog meer van: Eva Peron (Evita), Che Guevara, Maradonna en Mesi, De Dwaze Moeders, Bergoglio (Paus), de bandoneon die Carel Kraayenhof bespeelde tijdens het huwelijk van onze koele nuchtere “Willie” en zijn emotionele passievolle Maxima met die beroemde…“ traan”. Als ik het huidige nieuws volg in de wereld moet ik weer huilen als dat jongetje van 9. Mijn verhaal van 29 februari (de science fiction schrikkeldag over o.a. Griekenland, Rusland, China) was een voorspelling die helaas begint uit te komen. Wederom kent de wereld weer volksverhuizingen (vluchtelingen), geografische inlijvingen, nu heet het nieuwe virus Mers, etc en komt het dichterbij in Europa. Dus Walter, geniet van je vrijheid, gezondheid en geniet momenteel van het land van de LIEFDESDANS!

    Ik zeg: laten we een grote T Bone Steak eten en een goede fles rode wijn leegdrinken, de naald van de pick-up op een krakende vinylplaat van Astor Piazzolla zetten en de volgende muziek in ons hart sluiten https://www.youtube.com/watch?v=G9wcmBIm1Cs

    En daarna “KRRRRRRRGGGGGGGGGGGGG…….”
    krast de naald van de plaat af voor mijn wake up call,
    want over een paar uur ben ik gewoon weer aan het werk… YEAH!-)

    maar zondag (Vaderdag) naar het gitaarfestival in Enkhuizen YEAH!

  2. Idd wonen we nu in Sydney :) Zou nog wel even wachten totdat het hier zomer is Walter :) Bevalt verder prima en voor zo een surffanaat als jij is het hier ook wel uit te houden ;) Geniet van je avontuur!

  3. Dank je wel, Dennis en desi, voor je reactie.

    Ik zit momenteel in Buenos Aires waar ik een intensive Spaanse cursus volg. Gewoon omdat het kan maar ook omdat ik het leuk vind. En daarnaast werk ik nog in een hostel. Kan ik het geleerde in de praktijk brengen haha.

    Hasta la pronto.

    Sorry maar mijn weblog ligt een beetje stil op het moment

  4. Hé Walter, Wally, Wall E!

    Column: “Het is een kwestie van INTERPERSOONLIJKE PERCEPTIE…”
    https://www.youtube.com/watch?v=IKrOVpz_ArM

    Eindelijk in Nederland lekker weer… pffff wat een hitte!
    Het schooljaar zit er bijna op. Momenteel is er in Nederland een hittegolf. Dat heeft uiteraard in ons kikkerlandje gevolgen. Door de hitte zet de treinrails uit (vertragingen), blijven bruggen openstaan, onderschatten veel mensen de zonkracht (huidkanker) en dat het insmeren van een hogere factor dan 30 tot schijnveiligheid leidt. (bron De Rekenkamer 13 juni 2013). Onze ouderen en de zorg eromheen die beiden uitgekleed worden door de regering, zullen het ook niet gemakkelijk hebben. Veel mensen drinken met deze extreme weersomstandigheden te weinig water. Nu veel ouderen langer thuis moeten ‘kunnen’ wonen, is het toezicht op hen minder. Is dit soms een legale manier om van onze ouderen af te komen? (maandag 6 juli documentaire op NPO2 “Ik ben Alice”, zorgrobot, maar uitzending gemist kan ook, haha). Geld speelt nu eenmaal altijd een belangrijkere rol dan mensenlevens. Houdt het warme weer aan, dan is de veiligheid van onze binnenlandse wateren met betrekking tot “de blauwalgen” of smogalarm weer nieuws…. Ik kan niet wachten op deze eerste berichten!

    Politieke invloed en economie gaan vóór mensenlevens
    Hoe veilig is mijn geld op de bank? Daarover heb ik middels mijn fantasieverhalen al iets geschreven. In die periode was ik o.a. bezig met mijn kleine tentoonstelling op school over “70 jaar bevrijding” en dat zette me ondertussen aan het denken. In die periode heb ik geluisterd naar mensen hoe zij denken over het aanleggen van een voedselvoorraad (sowieso erg handig!), het hebben van voldoende contant geld en andere voorzieningen die je kunt treffen mocht JIJ degene zijn die (plots) in een schrijnende situatie terechtkomt. Zeer interessant, omdat je mensen hebt met gedachten aan de ene kant van het spectrum: ik zie het dan wel weer… En de geheel andere kant: de Apocalyps nadert! Ik schaar mezelf iets rechts van het midden denk ik, haha. Mijn voorspellingen over “Griekenland” beginnen in ieder geval nu wel onderhand uit te komen. De fout begon al met de toetreding in de EU (politici van toen met grote woorden, zijn nu stil (gezichtverlies) …. en de banken (!) Nu hoop ik maar voor de bevolking dat het land niet in een onderlinge strijd dreigt te komen. Kan zoiets tot een burgeroorlog leiden? Dit zijn TE GROTE woorden, maar waar schaarste is (armoede) kunnen jouw lieve buren, ooit, veranderen in de instinctieve survival homo sapiens. Een geluk voor Griekenland is, is dat etniciteit en geloof in dit conflict geen rol speelt. Dat was anders in de burgeroorlog in de Verenigde Staten, Rwanda (filmtip: Hotel Rwanda) of nog niet zolang geleden in onze geschiedenis in Joegoslavië. Wie voor 1992 is geboren en op vakantie is geweest in dat prachtige Joegoslavië, begrijpt wat ik bedoel. En na 20 jaar blijkt nu dat de Dutchbatters door onze bondgenoten Fransen, Engelsen en Amerikanen met het afblazen van luchtaanvallen, zijn belazerd. Voor de bühne gaat ons kleine kikkerlandje uiteraard op opheldering vragen, maar onze invloed op de wereldmachten zijn wij na de Gouden Eeuw al lang kwijtgeraakt. Gouden Eeuw, hahaha, wat kunnen wij daar nu lopend aan de prachtige Amsterdamse grachten trots op zijn… maar de slaaf en de gewone burger in die tijd had toch een iets andere perceptie. O ja… herdenken prima, maar wat is het verjaringstermijn om te stoppen met het vragen om geld omdat voorouders in de geschiedenis slachtoffer zijn geweest. Voor zover ik kan nagaan is de mens op onze planeet altijd al in oorlog geweest. Kan ik in het Rijksarchief nagaan of een voorvader van mij op het veld in Waterloo is gesneuveld? Tijdens de viering van 200 jaar bevrijding van de Fransen bleef het hierover stil in Frankrijk (Calaisvluchtelingen, terrorisme en andere stakingen beheersen daar het nieuws). Zij eren namelijk Napoleon Bonaparte (te bezichtigen in Dome des Invalides, Parijs), maar was hij niet die dictator die na het “Terreurbewind” in Frankrijk miljoenen mensen heeft vermoord. In de geschiedenisboeken komt hij over als een held of is dat mijn interpersoonlijke perceptie?

    Oh Oh Den Haag, mooie school in de Transvaalwijk
    Den Haag is weer in het nieuws! Nee, ik bedoel niet het volleyballen, waar het publiek mag genieten van de damesoutfits (het is ook zo warm en je moet goed kunnen bewegen;-) en waar de mannenoutfit het laat afweten;-(perceptie?). Nee, ik bedoel de gevolgen van Parkpop waar de politie buitenproportioneel geweld gebruikte. Het is zeer te betreuren dat er een slachtoffer is gevallen. Wat ook te betreuren is, is dat “de slachtofferrol” de Schilderwijk kort en klein slaat met als excuus de gemiste kansen in opvoeding, buurt, onderwijs, integratie, etc. Wat ook te betreuren is, is dat de politie probeert een cao te krijgen voor hun soms extreem moeilijke werkomstandigheden op straat in onze “afreken” en – “hufter”maatschappij. Geen misverstand: ik keur elk buitensporig geweld van de politie af. Het is alleen zeer makkelijk praten liggend op de bank veilig thuis, terwijl men handelt onder enorm extreme stress-situaties. Durf jij een groep luidroepende jongeren in een tram aan te spreken op hun gedrag? Durf jij als leerkracht bijvoorbeeld in een intimiderende omgeving op een middelbare school kwesties als gelijkheid voor homo’s te bespreken? Waar zijn de helden? https://www.youtube.com/watch?v=TDlUpvsBngU

    “Wat hebben die veel vakantie…, kan het wat minder!”
    Natuurlijk kan dat! Ook veranderingen in het primair onderwijs. Haha, wat moet ik hard lachen… uiteraard zou ik zeggen, want stilstand is achteruitgang! Jammer is alleen dat verandering niet altijd een verbetering is. Over enkele jaren (bijvoorbeeld zorgleerlingen) draaien ze ‘alles’ weer terug met een duurbetaalde commissie die concludeert dat “het plan niet zo heeft uitgewerkt…” of in mijn taal: veel schade heeft veroorzaakt! We mogen niet meer dan veertig uur per week werken. Dat wordt dus “klokken”… schuiven met werkzaamheden naar andere collega’s die in hetzelfde schuitje zitten, versobering van activiteiten en “andere taken” laten vervallen en in de vakantie werken. “Ze” begrijpen geloof ik nog steeds niet dat het onderwijs zo niet in elkaar zit… en dan heb je weer die valkuil op “de verjaardagspraat” over de vele vrije dagen van (opgebrande) leerkrachten. De juf of meester die als taak heeft een kind iets te leren, maar daarnaast een pet op zijn hoofd zet met daarop: psychiater (wat gebeurt er met een kind achter de voordeur thuis), opvoeder (heb je niet ontbeten…?), politie-agent (ruzies en vechtpartijen), verzorger (even de ehbo-kist halen), schoonmaker (poepen en plassen IN een wc blijft moeilijk), mediator (pesten maakt mensen stuk!), anti-agressie –trainer (ouders komen persoonlijk in de klas verhaal halen…waar de leerlingen bij zijn), boekhouder (bonnetjes bewaren hoor), administrateur (groepsplan, individueel handelingsplan, zorgplan, andere dossiervormingen, je eigen persoonlijk ontwikkelingsplan…), talentenontwikkelaar, activiteitenontwikkelaar, ICT er, enz. “ Ach man! Zeik toch niet zo… er is overal wel wat… het is een kwestie van perceptie!

    Hé Walter… ben je er nog? Haha. Lekker hoorrrrrrr dat kankeren op de maatschappij. Oei, dat woord “kanker” ligt gevoelig. Stel je voor dat ik tegen iemand met een sigaret houdend bij mijn gezicht zou zeggen: “sorry…. zou u zo vriendelijk willen zijn “die kankerstok” niet in mijn buurt te houden… “, dan heb je natuurlijk meteen het rokende publiek op de kast. En dat is grappig, want waarom reageren zij net zo fel op mij als ik op hen? Is dat vanwege de angst op een toekomstig slechtnieuwsgesprek?

    Fietsen is gezond!
    Ik zag in de Lidl fietshelmen liggen. Ik dacht: nu koop ik er één en ik ga hem ook echt opdoen! En ik moet zeggen dat het in begin even wennen was, je bent namelijk in het Nederlandse (fiets)verkeer een uitzonderlijk geval die denkt dat zo’n helm helpt bij een ongeval! Maar nu wil ik niet meer zonder. Voor sommige (ernstige) ongelukken als het door rood spookrijden en door de voorruit van bijvoorbeeld een gezinsauto vliegen, omdat het teveel omrijden of het wachten voor een verkeerslicht (veel mensen noemen dit nota bene een STOPLICHT) te veel tijd kost, is het dragen van een helm inderdaad een schijnveiligheid. Maar voor die bekende “ongelukjes in een klein hoekje” zoals openslaande autoportieren, het op te smalle fietspaden passerende scooters/elektrische fietsen die jou met je dan nog volle breinverstand in je schedel op het asfalt/stoeprand doen uiteen laten spatten, dan hoop ik dat de schade aan mijn ‘fantastische hersenen, aldus professor Erik Scherder’, met die helm iets minder is. Soms zie ik een “medestander” fietsen… die vindt het niet erg om ‘voor schut te rijden” en heeft niet de perceptie van: het is te warm, het is klemmend op je hoofd , mijn haren raken in de war, etc…. net als overigens al die andere mensen die wonen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Scandinavië, Portugal, Griekenland, Nieuw Zeeland, Australië, 20 staten in de VS en Canada.

    Stel ….dat ik er ook nog eens een cameraatje op zou zetten, dat ik alles film onderweg…! (bewijsmateriaal wettelijke aansprakelijkheid) Hoe reageren mensen daar dan op? “Die is helemaal gek…” of “Ik wil niet gefilmd worden” (huh…, overal zijn toch al tegenwoordig camera’s) Wekt het agressie op? Geen idee. Ik was het ook niet van plan hoor… ik wacht wel totdat de camera tot het standaardinterieur af fabriek in auto’s op de Europese markt wordt gemonteerd…. want dat is namelijk iets heeeeel anders dan met een camera op je fiets. Perceptie?

    Perceptie van mijn ouwe buurt, waar ik als kind opgroeide
    Ik was laatst in mijn jeugdbuurt “De Stede”. Mijn moeder woont daar nog steeds. Ik observeer dat mijn ouwe buurt vol jeugdherinneringen behoorlijk geïntegreerd is. Onder de vernieuwde Jumbo (allemaal kaas/vlees/brood-eilandjes geworden, want het moet gezellig zijn in de winkel… ) bezocht ik onlangs de supermarkt “Tangermarkt” die daaronder zit (in de kelder van de Jumbo/oude Konmar, maar souterrain klinkt dan toch weer vriendelijker… ). Bij binnenkomst en uitgang hangt de “Duaa van de week” in Arabische tekens met daaronder de fonetisch “Uitspraak”. Gelukkig kon ik de Vertaling Nederlands lezen: “Onze Heer, wij hebben een prediker gehoord, die opriep tot het geloof: Gelooft in de Heer” en wij hebben geloofd. Onze Heer, vergeef ons daarom onze zonden en bedek onze zwakheden en doe ons sterven met de rechtvaardigen.” Wow…. Vroeger als kind kocht ik in diezelfde ruimte van het toenmalige “Vendex” (V&D) een LP van “Simon en Garfunkel Live in Central Park”. Ik herken de buurt van vroeger niet meer… maar ik prijs me zeer gelukkig dat mijn moedertje mij nog wel steeds herkent.

    Het is een kwestie van geluksperceptie
    Walter, misschien zou je het niet zeggen, gelet op het bovenstaande, maar ik prijs mijzelf momenteel als zeer gelukkig mens. Voor hoelang… tja, we wachten die dag maar af. Ondertussen geniet ik van mijn gezin, mijn vrienden/familie, de bloemen in de tuin, de barbecue met een glas wijn, mijn gitaar en dadelijk die prachtige replica in Lascaux II in Frankrijk. Tot slot wil professor Smalhout en Thé Lau (The Scene), BEDANKEN voor de inspiratie! https://www.youtube.com/watch?v=hRRiX8oaogc

Reacties zijn gesloten.