YånBøull.nl / Mathijs

archief

Donderdag 24 Maart 2005

Roadtrip! (1)

Beeld je mij in met een oneindige glimlach op m’n gezicht. Dan hoef ik weinig te zeggen hoe gaaf roadtrips zijn! Naja, deze dan.. en dat is mijn eerste echte, dus dat geldt het puntje “gaaf” voor alle roadtrips die ik tot dusver heb gedaan!

Ik houd het kort: we hebben nog veel kilometers voor de boeg tot Melbourne ( 500 ongeveer )
Net even een duik genomen in de oceaan. Lekker verfrissend

Rijden aan de andere kant van de weg is helemaal niet zo moeilijk als iedereen zegt! alleen de ruitenwisser zie ik nog steeds aan voor knipperlicht…

Ik houd u op de hoogte!
Als ik terug ben in Europa, nodig ik iedereen uit om op roadtrip te gaan! verslaafd bij deze…

- door mathijs op 04:24 - twee reacties.

Dinsdag 22 Maart 2005

21 enzo

Eenentwintig is toch een beetje een mijlpaal in je leven… een hele prestatie schijnt.. Ja, persoonlijk vond ik het niet zo heel moeilijk hoor, eitje.
Ik kan wel zeggen dat ik m’n 21ste levensjaar speciaal heb afgesloten: gewoon aan de andere kant van de wereld. En kon legaal m’n verjaardag 34 uur vieren. Eerst Australische tijd en toen in NLse tijd verder!
Dat maakt deze verjaardag niet alleen de langste, maar ik kan met zekerheid zeggen dat het ook mijn warmste verjaardag ooit is geweest ( 28 graden geloof ik.. veel zon, weinig wolken en ik liep in lange broek en trui, want het was al twee dagen nat, koud en kil geweest.. )

De dag verliep geweldig. Het was werkelijk super en ik heb er alles uitgehaald wat er in zat!
Ben ’s ochtends vroeg opgestaan ( voor een zaterdag dan.. ) om vervolgens het postkantoor te gaan zoeken, want daar lag al 3 dagen een pakje op mij te wachten. Maar het postkantoor was dicht, verzekerde een zekere vrouw mij…
Toen ben ik direcht doorgegaan naar het Powerhouse museum, waar ik samen met Nina ( mijn Duitse mede-stagiar ) de tentoonstelling van The Lord of the Rings heb bezocht; we hadden vrijkaarten van werk. (rot zeg)

Ik vond de tentoonstelling duidelijk interessanter dan Nina, gezien die na een uurtje het wel gezien had en mij achter liet tussen Frodo en z’n makkerrrs.
Na 3 uur had ik het uiteindelijk ook wel gezien en ging ik op weg naar Clebe Market in Clebe ( alsof dat wat zegt.. ) Maar goed. Daar heb ik chocolademelk gedronken en bananenkoek gegeten in de zon met Alison. Met haar ga ik woensdagavond (aaaah! MORGEN!!! ) naar Melbourne met de auto. En ik hoopte die zaterdag m’n eerste testrit aan de andere kant van de weg te kunnen ondernemen, maar helaas.
In Melbourne gaan we een film maken! Echt roekeveel zin in! Maar daar moesten we nog wat dingen voor afspreken. Als het goed is hebben we het nu allemaal wel een beetje geregeld. Moet alleen een oplossing vinden voor m’n natte kleren die in de wasmachine zitten ( we hebben namelijk geen droger en het weer helpt ook niet eht mee… ) Ik denk echt dat zaterdag de enige droge dag van de week is geweest! gna gna gna!

Maar goed, verjaardag:
Voor ’s avonds had ik een gedeelte van een bar gereserveerd. Met m’n duffe kop had ik 18.30 gezegt, maar dat was best wel vroeg… Dus niemand kwam opdagen voor 19.15 uur. Geeft niet, ik had supplementaire vrienden: mensen die in mijn gedeelte zaten. Leek het net of ik vrienden had!
Toen Jelmer kwam (hij was de eerste echte genodigde) ging hij zich netjes voorstellen aan de anderen! hehehe
Al snel volgende meer mensen die ik kende. Tot een uurtje of 20.30 zaten we met 8-10 man. Tijdens het traditionele taart-eten hield iedereen een speech. Ik had ze namelijk wijsgemaakt dat het traditie was in NL dat met een 21ste verjaardag iedereen een speech gaf. Hahaha, wiehoe! Ze stonden er niet raar van op te kijken, want in Australie is 21 een echte mijlpaal en speeches zijn altijd onderdeel van het feest. Maar ik had er lekker 8! En de taart was lekker.
Op het hoogtepunt waren er ongeveer 20 mensen.
De bar erg gezellig: DJ-tje, kaarsjes, lounge bankje en cadeautjes! lijstje:

Het leuke van je Twenty-first in Aus, is dat iedereen je drankjes betaald! Dus ik heb niets uitgegeven en veel en lekker gedronken ( cocktailtje, mixje: mmm! )
En niet eens een kater of zelfs hoofdpijn de day-after!

Een zeer geslaagde verjaardag dus!

Intussen heb ik m’n pakketje bij het postkantoor opgehaald: een super mega pakket van thuis! Roekegoed en onwijs leuk (oja en lief natuurlijk! ) Met extra dank voor de Rails!
Ook heb ik voor het eerst autogereden, maar nog niet echt aan de andere kant van de weg, want het was 1-richtingsverkeer! Maar toch een rare ervaring. Wel leuk!

Nou.. dat was het wel weer zo’n beetje… binnenkort het verhaal Melbourne en een fotoreportage van m’n verjaardag!

- door mathijs op 08:09 - een reactie.

Zaterdag 19 Maart 2005

Er is er een jarig, hoera! hoera!

Ja, dat is even schrikken op je verjaardag! :)
En ook voor de vaste bezoekers.

Ik heb de slingers in de kast gelaten en de boel gewoon maar helemaal een opknapbeurt gegeven! :)
Hopelijk vindt u het wat, anders hoor ik het wel.

(ohja, de oude reacties zijn niet meer te zien, maar ik ga proberen ze op een of andere manier terug te toveren… :) )

- door elwin op 00:01 - vier reacties.

Vrijdag 18 Maart 2005

Kaketoe

Er zit een kaketoe voor me raam!

waar is m’n camara als ik em nodig heb?!

- door mathijs op 00:49 - vier reacties.

Donderdag 17 Maart 2005

Bij deze!

- door mathijs op 07:52 - geen reacties

Maandag 14 Maart 2005

Move'on! (1)

Het was al een aantal keer in mijn warrige hoofd opgekomen en ik had het al een tijdje geroepen, maar nog steeds niet gedaan. Verhuizen, nieuwe woonomgeving, nieuwe mensen, nieuwe energie: Move’on!
Het is een beetje als reizen: zeggen dat je weggaat, een wereldreis gaat maken, iets nieuws ... klinkt bekent niet? Tot nu toe heb ik dat toch maar mooi gedaan..
Maar verhuizen was weer een volgende drempel.
De eerste stap is al gezet: vorige week heb ik officieel bij mijn huisgenoot / huisbaas kenbaar gemaakt dat de gekke jongen uit Holland vertrekt naar iets nieuws .
De volgende stap was het daadwerkelijk vinden van een kamer. De eerste week bestond vooral uit het verwijderen van telefoonnummers van pamfletten aan verkeerslichten om de meeste ervan vervolgens niet te bellen. Ik had het wel gezien na de eerste paar. De huizen waren rond de stad en de eigenaren Aziaten. Nu heb ik niets tegen Aziaten, maar ik had geen zin in een huis dat naar Loempia, nasi en fu yung hai ruikt, zeg maar… en dat is geen vooroordeel, ik ben er geweest
Een huis vinden in de stad sprak me eigenlijk niet zo heel erg aan, hoewel levendig ging m’n voorkeur toch meer naar het strand en de oceaan. Ik had nooit gedacht hoeveel ik dat ging waarderen. Op dit moment woon ik tussen stad en strand. Heb geen van tweeen dus…
Afgelopen weekend ben ik actief opzoek gegaan rond Bondi Beach. Het grootste en bekenste strand van Sydney. Het strand waar het allemaal gebeurd, zeggen ze hier. Ik vind het vooral gunstig, omdat het tot laat goed te bereiken is met het openbaar vervoer!
Goed: telefoonnummers scoren! Verkeerlichten aflopen dus…
Ik had al een aantal mensen gebeld en bij 2 mensen een afspraak weten te regelen, al was het wel voor de volgende dag. Bij een derde kon ik meteen terecht, dus maar even langs!
Het huis is op 5 minuten loopafstand van het strand, heeft surfboarden die ik ook zou mogen gebruiken, is niet als te groot maar wel gezellig. De vrouw (jeetje klinkt zo oud… zo oud was ze ook weer niet… jonge dame? ) was prettig gestoord en het gesprek dat we hadden was vooral veel lachen. Ik had er wel vertrouwen in, maar omdat ik die andere afspraken had ( en die kamers waren groter ) spraken we af dat ik zondagavond zou bellen of ik de haar huisgenoot werd of niet.
Die zondag ben ik bij een van de twee andere afspraken geweest. Het huis was echt het allergaafste: gezellig ingericht, 5 minuten van het strand, grote tuin, rustige omgeving en de kamer die ik zou delen was groter. Maar die zou pas over twee beschikbaar zijn en het meisje dat het verhuurde kon niet met zekerheid zeggen dat ik hem kreeg, want ze had liever een meisje…
Maar ik leek wel een aardige jongen… dus

Hoewel ik het tweede huis beter vond, besloot ik toch de andere kamer te nemen. Het strand riep, ik wilde weg uit de Junction. Het was tenminste het proberen waard en was het niets, was ik er ook zo weer weg… .
Dus zondagavond gebeld en….
Ik was nog steeds welkom! Wiehoe wiehoe wiehoe! ik heb een nieuwe kamer! 5 minuten van het strand. Ik heb iedereen die het niet horen wilde het 10 keer meer verteld dan alle anderen! Vandaag (maandag ) kon ik er in! Slapen in een echt bed, ik sliep nu op een matras op de grond zeg maar..
Dus vanochtend vrijgenomen van mijn werk, mijn tassen ingepakt en kamer opgeruimd. Het gaat nog een probleem worden als ik weer terug naar NL kom, zoveel spullen ik heb.. ik moet denk ik tegen die tijd afscheid nemen van een aantal goederen… maar dat zien we dan wel.

Ik was helemaal bepakt: alleen het vervoer naar Bondi was nog een probleem, maar ach dat hoopte ik eigenlijk met Heinz te regelen. Dat is de man die me de eerste uren in Australie heeft opgevangen; hij zou die middag langskomen.. dus ik hoopte op wat hulp..

Tegen 3 uur werd ik gebeld. Het was Norelle, de jongedame van het appartement… Ze had een trieste mededeling en vond het moeilijk en vervelend om te zeggen…

dus….

Vanavond slaap ik dus weer op het matras op de grond waar ik de afgelopen 4 maanden heb geslapen. M’n kamer is tenminste wel schoon en m’n kleren ook.. al zitten ze wel in m’n tas ergens…
Ik kon er wel even om lachen, maar voel me ondertussen ook erg leeg.

hoopte op iets nieuws
Heb ik ook gekregen.. helaas niet de kamer wel een ervaring en een verhaal!

Later lach ik er harder om
Ik ga gewoon op zoek naar iets nieuws , misschien de andere kamer die over twee weken vrij komt. Hoop ik stiekem wel op. Zou wel veel beter zijn eigenlijk… en dan ga ik elke ochtend naar het strand, wakker worden tijdens het zwemmen en daarna naar m’n werk en wanneer ik thuiskom ga ik surfen enzo… moet ik nog even op wachten.. maar het komt!

- door mathijs op 06:33 - geen reacties

Donderdag 10 Maart 2005

Thai

Ik ben vandaag niet gefocust.. het zal een van die donderdagdingen zijn ofzo..
Ik ga zo ook eerder weg… even wat dingen uitwerken samen met Jelmer. De vijfdollarthai was vandaag heropend, dus daar heb ik vandaag geluncht. Na een plotselinge en tot ieders teleurstelling zijnde verdwijning, was afgelopen weer een briefje opgehangen met de tekst:

Opening Thu 10h of March
Let it be thai…

En het was thai! lekkel wol!

Hummm… We zijn hard op weg naar de 200 op deze manier….

- door mathijs op 05:40 - geen reacties

Onderweg...

Een aantal foto’s van onderweg…

lees meer...

- door mathijs op 03:25 - geen reacties

kleine update

Zo ik kan eindelijk weel plaatsen! dat is fijn! Een korte update!

Op het werk is de een na de ander (en ook wel tegelijk) ziek, zwak of misselijk. Ik gelukkig niet. Het weekend was zoals je kon lezen goed en tot dusver deze week eigenlijk ook. Helaas heb ik nog geen nieuwe kamer gevonden, maar dat hoop ik dit weekend voor elkaar te krijgen.

Eigenlijk is er niet zo heel veel gaande… Behalve de klimaatswisseling, is alles een beetje hetzelfde. Maar dat is niet erg, want dat betekent dat het nog steeds tiptop is zeg maar…

Oja, ik ben gisternamiddig naar het strand geweest, waar Jelmer al een middag had liggen zonnen. Na een frisse duik in de oceaan, pizza gegeten op een bankje op de boulevard. Heerlijk genieten zeg maar..
Maar nog meer genieten was het Belgisch restaurant wat we erna ontdekten! Jammie jammie jammie! Duvel en Grimbergen Dubbel voor de prijs van 1… dan wordt het ineens wel heeeel erg aantrekkelijk! Ze hadden ook veel andere Belgische bieren, zoals Leffe en Kriek en Judas en en en! De eigenaar was, hoe wonderbaarlijk, Belgisch en daar hadden we een leuk gesprekje mee. Vooral als hij aan het zeuren was over zijn personeel, hahaha… backpackers. Maar het is voor hem gratis personeel, want ze doen zeg maar een trial voor 2 uur en doen ze het goed, mogen ze blijven… En aangezien er 10 op een dag komen solliciteren, is dat toch 20 uur gratis personeel!
Vraag ik me toch af waarom het bier dan toch zo duur is…
Ik had me op zich nog best willen aanbieden om hem te helpen voor een aantal avonden in de week, maar zijn sigaret was wel heel lang, want hij kwam niet meer terug na zijn pause…

Schiet me ineens te binnen: leeft de paus eigenlijk nog? Vast wel, anders had ik wel wat over gehoord!

Ik ga maar eens wat doen… ofzo

Wafels is een goed idee!!! btw

- door mathijs op 00:20 - geen reacties

100!!

er zijn 100 artikelen geplaatst op mijn & Elwin’s ( www.elwin.nu ) Weblog!

wiehoe!

- door mathijs op 00:18 - geen reacties

Weekend: even geen ge-Engels!

Afgelopen week eindigde een beetje minder dan ik bedoeld had… Na woensdag waren er een aantal frustraties ontstaan en ik wilde daar op vrijdag even over praten. Praten over je gevoelens is altijd goed, dacht ik..

Het liep een beetje meer uit de hand dan voorspelt en dan de bedoeling… onvoorzien zeg maar, maar ben daardoor nu wel compleet teruggevallen op de ladder van ontwikkeling naar grotere projecten. Het vertrouwen in mij was een beetje geschaad.. ik moet me weer bewijzen!!
Alleen vanwege dat ik mijn mond open deed en wat meer van mijn stage probeer te maken ( meer is beter! ), want de belofte grote projecten leken nog steeds niet echt in zicht. Ik vond dat ik wel wat druk op de ketel kon zetten, hopend dat het juist vertrouwen op zou wekken… Enthousiasme en gretigheid is altijd een goede basis, toch?

Met een krop in m’n maag ben ik het weekend begonnen, mede ook vanwege het voor ogen zijnde gesprek met mijn huisbaas, waarin ik hem zou vertellen dat ik wat een andere kamer ging zoeken. Gelukkig verliep dat gesprek heel gemoedelijk.

Voor zaterdagmiddag was ik door Jelmer bij een BBQ uitgenodigd. Nu woonde in dat huis waar de BBQ was, ook nog 3 NL’se meiden, die hier net zijn begonnen aan een studie. Dus dat was wel een onverwachte verrassing. Lekker de hele dag NLs gepraat. Dat deed me wel goed. Rot op met al dat Engels!
Heerlijk teruggedoken in je eigen taal en identiteit. Die avond zijn we met 6 NL’ers naar de Mardi Grass gegaan. Dit is de Gay Parade van Sydney en het scheen supergeweldig te zijn. Eveneens was ik teleurgesteld. Het was gewoon wat mensen in een parade die zwaaien naar mensen die aan de kant staan te kijken… Het komt bij lange na nie bij de Sinterklaasoptocht (die ik afgelopen jaar helaas gemist heb.. ) en niet eens bij de koninginnedag-optocht.. misschien bij de rit op Prinsjesdag met de Gouden Koets.
Gelukkig vergeeft God Sydney al had zijn vertolker van de boodschap wel het hele bushokje nodig…

De zondag hebben we maar op het strand doorgebracht. Hier is het namelijk wel warm! Al was ik lichtelijk jaloers dat ik de min 20 graden en de 10 cm sneeuw niet heb meegemaakt… maar dat zijn jullie vast ook op mij.
Aan het einde van de middag werd het toch wel wat frisser op het strand. Thuis onder een heerlijk warme douche gestapt en daarna met lekker schone kleren aan inclusief dikke trui, op de bank tv gekeken.

- door mathijs op 00:16 - geen reacties

Archief:

» Volgend Archief
« Vorig Archief

 

Powered by Pivot
XML Feed (RSS 1.0)