YånBøull.nl / Mathijs

archief

Vrijdag 31 December 2004

Terug van Zuid (2)

Maandagochtend vertrokken de 3 musketiers (zoals peter ons inmiddels noemt, gevolgd door een diepe zucht) richting het zuiden. Vroeg op, want er moest een trein gehaald worden om 6.33 uur. En gezien er geen treinen reden van de wijk Bondi Junction, waar dit uitschot leeft, waren de heren al om 5.00 uit de veren om vervolgens de taxi tot halt te roepen om 6.00 uur.

De treinreis verliep vlekkenloos. En de bus in Wollongong werd nog net op tijd gehaald, terwijl ze een uur overstaptijd hadden (vertrouw nooit een treinseiner, o.i.d. ) In Ulladulla, de eindbestemming voor die dag, snel ingecheckt in de jeugdherberg en het strand opgezocht. ’s Avonds te veel betaald in de pizzaria en na een beklacht bij de baas, gefrustreerd de kroeg in gedoken, om vervolgens voor een minderjarige te worden aangezien, dus of ik wilde vertrekken… hahaha. Allemaal niet de moeite waard en kan er nu ook wel om lachen! De jeugdherberg was net een legerkamp. Overal bordjes met regels en deed je iets wat niet verboden werd op een bordje, dan werd het ter plekke wel verboden. Ik had het gevoel dat ik alles fout deed, dat ik het uitschot van de maatschappij was en dat ik geluk had dat ik in de mensen van de jeugdherberg was tegengekomen!! AAAAAAAAAAAAHHHH! twee nachten was meer dan genoeg.

Vervolgens naar Nowra vertrokken, waar we sliepen in een soort van stacaravan. Goedkoper dat de jeugdherberg en met een eigen tv, eigen keuken, eigen magnetron, koelkast: alles! En niemand die ons controleerde of we wel direct de afwas deden. Wat een opluchting! Helaas niet aan het strand, maar de rivier was een goede tweede. Helaas van alle planten in het water, dat kriebelt en wiebelt zo! jak!

Op de terugweg hebben we nog even Gerringong aangedaan. Een lief en schattig dorpje aan zee. Het strand was waanzinnig! Hoge golven, weinig mensen en veel zon! De moeite waard om nog eens te bezoeken!
Gisteravondlaat dus teruggekomen.

Vanavond ( nieuwjaarsnacht ) : feest! waarschijnlijk! daar ga ik wel vanuit!
Bij deze wil ik iedereen even een hele fijn jaarswisseling wensen en voor 2005 veel wijsheid. En vergeet niet te dromen! en je dromen te leven!
En je moet mij natuurlijk niet vergeten, want pas op: ik kom terug! ( volgend jaar! maar ach, dat is voor mij slechts 8 uur hier vandaan! )
Kus! en ik denk aan jullie

- door mathijs op 05:29 - geen reacties

Donderdag 30 December 2004

Terug van Zuid (1)

Allereerst hoop ik dat iedereen een gelukkige kerst heeft gehad! Sorry dat ik niet iedereen persoonlijk een mailtje heb gestuurd, dat ik eigenlijk helemaal niets van me laten horen, maar ik dacht wel aan jullie en ik hoopte dat jullie een hele gezellige kerst hadden (zelfs zonder mij, uhmmm mogelijk???? ) haha, vast wel!

Mijn kerst was anders dan normaal. Het voelde eigelijk niet echt kerst… Een kerst hoort koud te zijn, met veel donker en wat lichtjes. Maarja.. dat was er niet echt… Behalve het licht, tot een uur of 21.00… En er was natuurlijk heel veel eten (in de middag) en veel drinken ( maar met mate natuurlijk ). En er waren cadeautjes!!! Alleen het uitpakken had niet zoveel sfeer als met sinterklaas: iedereen kreeg z’n cadeautjes in z’n handen gedrukt en uitpakken maar. 5 minuten later waren we klaar en had de helft de pakjes al ergens anders neer gelegd. Gelukkig heb ik de mooiste cadeautjes gekregen: een t-shirt, maar het mooiste was de soundtrack van Motorcicle diaries! Wiehoe! Voor Bryan en Stuart had ik foto’s laten uitprinten en heb die geven met een klein pakje ( een schaakspel en een ballonfiguren-pakketje ). Voor Peter had ik een 3-frames fotolijstje en een grote schaal en de chocolade letter ( vanuit NL ) was een succes!
2e kerstdag ( boxing day ) heb ik gevierd bij Stuart. Er was een lunch met 30 mensen. Was erg gezellig!

Maandag zijn we vertrokken naar de Zuidkust. Maar daarover vertel ik morgen. Dan heb ik was meer tijd.
vanuit een sydney bij nacht… gegroet!

- door mathijs op 12:49 - geen reacties

Woensdag 22 December 2004

Stop en Gaan!

Wiehoe! roept hij voor de laatste keer in het kantoor op de vijfde verdieping. De laatste keer in 2004 in ieder geval. Want vanaf nu, 5pm woensdagmiddag, heeft hij officieel kerstvakantie!

En dat gaat goed ingevuld worden, te weten: – een korte vakantie / excursie naar de zuidkust (plaats onbekend) – een kerstfeest in korte broek – boxing day – .... – Niewjaars Avond – wiehoe! vuurwerk in de haven – en een hoop meer, hoop ik/denk ik

En voor iedereen die op een kerstkaart zit te wachten, ik gok dat’ ie niet voor kerst aankomt…
Gelukkig is er in ieder geval 1 kaart op tijd aangekomen! mocht ook wel, hij was namelijk al in augustus verstuurd!

Ik ben heel blij met alle kaarten die ik al heb gehad, zelfs een met groeten uit Den Haag!
Foto’s zullen binnenkort hopelijk verschijnen! ik doe mijn best!
Er zijn er in ieder geval genoeg om gedeeld te worden!

Oja, in de planning
voor vanavong: Bookstore Gertrude & Alice
voor morgen: de film “A very long engagement” (waarschijnlijk is de title in NL anders, want het is een Franse film (met Audrey Tautou -> bekend van Amelie)) En de regiseur van de film regiseerde tevens Amelie. Grote verwachtingen dus!
Binnenkort verslag

- door mathijs op 06:57 - geen reacties

Dinsdag 21 December 2004

Gezien!

Als onderdeel van impulsief gedrag: een onwaarschijnlijke afstand afgelegd En op tijd komen voor film
Met Ernesto ‘Che’ Guevara in zijn jonge jaren in de hoofdrol, gaat the Motorcicle Diaries over dromen, vertrekken, doen, filosofie, iets willen betekenen voor de wereld en een verschil willen maken omdat je ergens in gelooft en omdat idealisme niet een vorm van dromen is, maar een kans tot verandering.

Dat laaste verzin ik net zelf, maar is daarom niet minder waarheidsgetrouw.
En ook voor de film doet het er niet toe!

Een film met charme vanwege zijn verhaal en vanwege het unieke landschap! Ook de unieke cinematografische bewerking maakt deze film zeer speciaal.

Hoewel ik kan begrijpen dat sommige mensen er niet weg van zijn, was ik erg onder de indruk!

- door mathijs op 07:36 - geen reacties

Maandag 20 December 2004

Nog even iets...

Nog even dit:
plan1
Voor een van mijn gradioze plannetjes wil ik graag jullie inbreng. Wat ik ga doen ga ik niet verklappen en of ik het ga doen is nog niet zeker… (tijd en zo)
Maargoed:
Graag van jullie een invulling op de volgende zin:
Maak af:
Mathijs in/bij/op/voor/samen met/achter/met/zonder/ (eigen invulling) / ..............................................(eigen invulling)

Dus… ik merk het wel

plan 2
Eigenlijk meer voornemen: ik is van plan een auto te komen. En ik weet al welke ik wil (VW combi van!) , moet alleen nog eentje vinden die te koop is en niet te duur. Wilde ik gewoon even kwijt! Geld is welkom! Ik zag er eigenlijk al een te koop, maar was $4800,-. Op zich niet zo duur denk ik, want na 8 maanden verkoop je em gewoon weer voor dat bedrag… (okee mag je hopen… ) maar goed.. niet gedaan dus…
En ik moet leren surfen, zegt men…
Maar dan is zo’n combi-van wel makkelijk qua transport enzo! Dus investeringen zijn welkom! hehehe

- door mathijs op 09:14 - geen reacties

Ik leef nog!

Het is een plezante ontdekking dat ik niet de enige ben die merkt dat ik al een lange tijd niets van me heb laten horen! Voelt goed!

Dat ik niets van me liet horen, was niet omdat er ik niets doe en dat er hier niets gebeurd; eerder integendeel…
Eens zien, een kleine terugblik:
op het werk was het de hele week vrij druk. Dit komt vooral door de deadline van de “Early Birds” (mijn project afgelopen 5 weken) afgelopen vrijdag en de te bereiken targets (meer is beter, of op z’n YanBoulls “Mir ies Bietier!” ) Dus gretig als we zijn (tja mens) fijn de $125.000,00 gepasseerd! Wiehoe, roep ik dagen lang na elke update (als gevolg van een van Terry’s uitspraken: “matty, give me the sound” ) Tja, moet op een of andere manier onbewust in omloop gekomen zijn. Wiehoe!
(Oja, het orginele target was $75.000,00… niet slecht toch?)

De vrije uren werden besteed in onder andere ‘The Bookstore’, ‘Bronte’ (strand 1) en ‘Bondi’ (strand 2), onder de brug van 22.00 tot 3.00 als onderdeel van een afscheidspicknick (daar moet ik nog wat over vertellen, lees verder!), en op het werk (met storm, zonsondergang en een jaarvergadering, wat natuurlijk gratis eten en drinken betekent)

Maar de afscheidspicknick was interesant. Niet alleen de locatie: onder de Harber Bright inclusief uitzicht op the Opera House en met voorbij komende brugbeklimmers; maar nieuwe mensen leren kennen is gaaf. Ik hoor jullie al hopen op sappige romances, maar helaas nog steeds niet… Maar heb wel een jongen leren kennen die binnenkort in Melbourne gaat wonen en die me uitnodigde om langs te komen. Hij heeft ambities om een film te maken ergens in de toekomst en laat dat nou een van mijn dromen zijn. Dus beetje gepraat en 2007 is de deadline. Dus…!
Maar in ieder geval ik heb een onderdak in Melbourne!

Diezelfde nacht moest er nog even wat afgemaakt worden. Gezien ik Sinterklaas gemist heb, heb ik zelf maar iets bedacht om mijn creatieve lusten te uiten in deze maand. Secret Santa was de aanzet hiervoor (lees lotje met naam trekken en iets kopen voor $10,-) Maar dat is een beetje simpel. Dus aan de slag met naald en draad dit jaar en voila: het eerste “Team Marketing”- shirt was gemaakt (en kostte maar $9, – en 20 uur… ) Helaas heb ik de ongeloofwaardige blikken niet op gevoelige platen kunnen vastleggen…

Over gevoelige platen en ander beeldmateriaal gesproken… Ik ben daar wat voor aan het fabriceren, om zo snel mogelijk iets in omloop te krijgen. Maar eerst een beetje monteren anders is het erg saai, gegarandeerd.

Oja onder het motto “Doe eens gek, laten we in een optreden meedoen voor een publiek van 700.000 mensen”, seit ik onderdeel van het openingsevenement van het Sydney Festival. Wiehoe in het kwadraat! Dus…
Maar meer, later…
Tot zover een korte terugblik, hopelijk binnenkort snel meer! In ieder geval een voornemen!

ciao!

- door mathijs op 08:39 - geen reacties

Donderdag 09 December 2004

kerst

Iedereen een gelukkig kerstfeest!

Eigenlijk vreemd dat ik dat geen een keer gezegd heb vanavond terwijl het toch werkelijk een kerstfeestje was. Met echte kerstlichtjes tegen het plafond, een paar takken in een vaas (met slingers en ballen jawel), en veel en lekker eten en natuurlijk drinken!

Maar was het echt al een week geleden, mijn laatste reactie? humm.. kwam vast door Sinterklaas.. zo’n drukke tijd alijd…
Maar zelfs dit jaar is de sint me niet vergeten en gaf me een smsje cadeau! En ik hoorde ergens stiekem dat er iets onderweg is! Wieh!

En ik wil natuurlijk kwijt: Berlijn is geweldig, maar ik ben nog niet jaloers! Al was ik er zeer graag bijgeweest! Geniet ervan vriendjes en vriendinnetjes! Vergeet je fototoestel niet!

Ik ga huiswaarts, waar een bedje op mij wacht! want hoewel het is vroeg, ik es mudde.

dus..

- door mathijs op 11:19 - geen reacties

Woensdag 08 December 2004

ik kwam ik zag ik verbrandde

Barbies zijn gaaf! Naja, die van zondag was. Laat ik nou niet meteen alle barbies over een kam scheren.
In de hippie-omgeving was het erg aangenaam met eten, drinken en homemade live muziek.
Dat de zon die dag had geschenen en dat ik die dag op het strand geweest was, dat heb ik nog dagen lang goed kunnen herinneren.
Het antwoord is ja en op je volgende vraag ook. Maar blijkbaar is de combinatie water en smeersel toch niet helemaal de goede combinatie (hoewel waterproof). Zelfs als de creme op repeat staat…
Ik had die zondag eigenlijk naar de film gewild, maar we waren of op de goede tijd in de verkeerde cinema of in de goede cinema maar op een verkeerde tijd. In ieder geval: de gratis film Deep Blue heb ik niet gezien.

Heb gisteren daar wel een trailer van gezien en ik moet zeggen dat ik erg onder de indruk was. Zeer mooi filmwerk.
Ik zag dit mooie schouwspel als voorfilmpje van de hilarische film en tevens gratis, wat een pech “Kitchen Stories”. Dit stukje meesterwerk komt uit Zweden en laat zien hoe IKEA groot is geworden, maar niet letterlijk. Het gaat over een observator die voor zijn werk voor een Zweeds bedrijf een vrijegezelle oude man moet bestuderen en vooral met betrekking tot het keukengebruik van de man. Dit geeft zeer komische momenten. Desalniettemin is de film ook zeer tragisch. Kortom, een zeer goede film en de moeite waard om te zien!

Morgen Kertfeestje op het werk! (nu al? Ja nu al!)
En op het werk hebben we een competitie. Maar dit voor later, ik kan alleen zeggen dat team marketing die m&m’s gaat winnen!

tot snel, kus

- door mathijs op 07:49 - geen reacties

Woensdag 01 December 2004

Even snel..

,.. en kort denk ik. Ik wil even mededelen dat ik het koud heb! Brrr: airco.
Buiten waait de storm door de bomen, dakpannen vliegen bijna van het dak (gelukkig hebben we geen dakpannen, dat scheelt)
het is maar goed dat de sint hier niet hoeft te komen…
tuhduh tuhduh tuhduh -ak.

Dat is makkelijk rijmen!
Tuurlijk ik had vast wel iets kunnen verzinnen met pak, zak, gemak, lak, stak, bak, vak, enz..
Maar ach de luiheid slaat toe… Ik kom er wel makkelijk van af van mezelf

Maar wilde even kwijt dat het maandagavond-boekenshop-concert weer reuzegezellig was!
Gister m’n eerste rit op mijn bike, geleend van Heinz, maar ik mag hem zolang gebuiken. Hoewel het een beetje ‘crap’ is, is het voor het moment voldoende!

Nu nog een slot en een helm (het eerste zeer handig, ook hier, het tweede verplicht)

En: wiehoe! mijn eerste echte gestuurde brief! Dank je RenaatjeMaatje! Ik moet je nog steeds e-mailen! dat je het even weet alvast en dat ik er aan denk… maar ook vandaag nog niet :s

Ik is off! ajuus
Oja en foto’s: ehm.. ik moet nog even weten hoe dat moet! haha
Maar zodra -> weldra!

- door mathijs op 06:57 - geen reacties

Archief:

» Volgend Archief
« Vorig Archief

 

Powered by Pivot
XML Feed (RSS 1.0)