YånBøull.nl / Mathijs

archief

Maandag 24 Januari 2005

Ter info

Na belevingen en avontuur hier wat punten, dus: TER INFO!

Mijn volgende stuk zal gaan over de voornemens en mijn toekomstplannen: gewoon ter ehm ja info

dus..
einde info…. ik zeg het maar even, gewoon ter info, niet dat je probeert verder te lezen, ofzo…
dat is zinsloos..

NEE dat is het niet, want er staat nog meer! Behalve dit dan.. Ik bedoelde eigenlijk de andere artikelen die ik geschreven heb! maar dat ter zijde…. ehm info?

- door mathijs op 07:08 - geen reacties

Vrijdag 21 Januari 2005

Belevingen update 5943094

Het was al weer een week geleden dat ik wat over mijn belevingen vertelde. Dus in deze week, de week die is geweest… ( of iets dergelijks het is ook zo lang geleden… )

Goed..
Zaterdag

Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag

En dan zal ik ook wat vertellen over mijn voornemens en wat daar van gekomen is!
dus…

- door mathijs op 09:44 - geen reacties

Ontwikkeling

Als ik het goed heb is het nu mijn tiende week van huis!
3werf wiehoe!

Ik kan wel zeggen dat het een heleboel bijzondere weken zijn geweest. Hier kort een persoonlijke ontwikkeling:

Eigenlijk vanaf week 1 dacht ik in het Engels in plaats van Nederlands. Het praten ging makkelijker dan gedacht, alleen dat verdomde accent!
Week 2 merkte ik een vreemde verandering: gigantisch hoofdpijn, vooral vanuit het centrum van m’n hersenen. Het was echt binnenin. Niet zoals veel hoodpijnen aan de voorkant of aan de buitenkant, maar echt centraal als speerpunten. Ik hoorde weken later dat veel anderen uit een ander land hetzelfde hebben meegemaakt. Dit is dus het grote taalsverandering-syntoom. Naja, zo heb ik het even genoemd. Dit syntoom hield zich ruim 2 weken aan met wisselende sterkes. Daarna heb ik me er ook niet zo heel prettig gevoeld, realiseer ik me nu. Dat realiseren komt nu pas, omdat ik me nu een stuk lekkerder in m’n vel voel zitten. Creativiteit en energie komen terug en gekke dingen bedenken! Thijs voelt z’n oude Nederlandse ik terugkomen en zich verwikkelen met zijn Engelse ik. Een ding waar ik superblij mee ben! Welcome back!

Maar een paar dagen geleden heb ik een nieuw syntoom ontdekt, ik noem het: “das vermiss der heimat”-syntoom. Het is een gevoel in de buik en geeft een raar soort energie naar de hersenen. Het is geen heimwee. Dat denk ik in ieder geval. Het is niet zo dat ik terug wil, maar misschien is het het missen van gewoontes ofzo. Hum, kom ik ook wel over heen. Het is niet ernstig ofzo, ik viel me gewoon op.

Iemand vroeg in welke taal ik droomde. Ik denk in het Nederlands eigenlijk… Maar eigenlijk ( bedenk ik ter plekke ) gaat het meer om gevoel en gevoel in universeel, toch?
Hum interessant in ieder geval!

- door mathijs op 09:22 - geen reacties

Stage

Vragen over mijn stage?
Misschien hier het antwoord!

Ik loop dus stage bij het Sydney Film Festival. Het is heus, ik werk er echt. Nog steeds zelfs.
Het verschilt een beetje wat ik doe. In het begin heb ik geklaagd over al de filing-werkzaamheden die ik moest doen, maar dat was eigenlijk niet filingwerk wat ik deed; het was (zoals mijn manager het noemt) kennis en inzicht vergaren van het achieveringssysteem zoals die bij het Sydney Film Festival gebruikt wordt. Dat is handig, want als ik info nodig heb (of iemand anders) dan weet ik het dus in 2 sec te vinden. Naja dat schijnt. Gezien het systeem niet zo waterdicht is, duurt het een beetje langer. Mede ook omdat er veel onzin documenten tussen zitten (e-mails zonder inhoud enzo).
Maar dat was week 1.

Sindsdien is er veel veranderd. Ik heb een verkoopproject geleid genaamd “The Early Birds” (de vroege vogels (vertaling)). Dit is uitgelopen op een groot succes. Ik wil natuurlijk niet meteen alle eer opvangen, ik had het namelijk niet bedacht. Maar wel mede mogelijk gemaakt. Team marketing werd leven ingeblazen en er is zelfs een tenue (zie kerst).

Op dit moment ben ik bezig met 2 projecten, namelijk een “Business to Business mogelijkheid” voor sponsors en een publieksonderzoek.
Dit publieksonderzoek doe ik samen met een andere (de nieuwe) intern (Nina; bij deze officieel geintroduceerd). Helaas wekt de samenwekking soms een beetje frustratie op, omdat we beide een ander idee hebben wat er in het rapport moet. Gezien ik haar alleen assisteer met het rapport en het verkrijgen van de informatie via SPSS (een programma en ik schijn de enige te zijn die het begrijpt), hou ik me vrij in en geef haar de informatie die ze wilt. Natuurlijk kan ik het niet laten om de, in mijn ogen belangrijke, informatie toe te voegen en haar wijzen op het belang van de informatie. Dit kost wel mijn weekend, maar achja, dat heb je als je een beetje precies bent…. en een wil hebt….
Maar notitie: ik hou me heel beheerst, dus daar hoeft geen advies of commentaar of “echt mathijs” over gezegt te worden.

Ik kan wel zeggen dat ik me steeds meer thuis ga voelen binnen het bedrijf en mijn eigen plekje heb veroverd. Daa’s mooi! Zeekers!

- door mathijs op 08:59 - geen reacties

Vrijdag 07 Januari 2005

Lui & Koningen

Ik volg al de gehele week de Nederlandse radio, omdat ik tijdelijk op een andere computer werk en deze is wel in staat om mediaplayer of een dergelijk programma uit te voeren. Zo blijf ik dus een beetje op de hoogte van het Nederlandse nieuws, al moet ik zeggen dat het niet zo schokkend is. Maar ‘dicht-bij-huis-nieuws’ is wel fijn om zo nu en dan te horen.
Het nieuws hier is eigenlijk ook niet zo schokkend, al ben ik niet een fanatieke volger. Simpelweg omdat ik niet zoveel tv kijk. Tv hier is namelijk niet zo ontwikkeld… en geloof me, de commercials zijn hier erger dan in NL! Niet alleen in kwantiteit, maar ook in kwaliteit. Vergelijkbaar met de commercials op regionale televisie. Van die home made video’s met irritante geluidjes enzo!
Een film van 90 minuten duurt hier 3 uur.. dus ga maar na…

Maar wat houdt mij dan wel bezig? Wel, momenteel ben ik bezig met de repetities van The Lazy Kings. Dit is het openingevenement van het Sydney Festival. The Lazy Kings is een spectaculaire parade met veel acrobatische dingetjes en fabuleuze voortuigen. Het is gebasseerd op verschillende verhalen, al moet ik bekennen ze niet meer echt te weten…
Maar er zijn dus 3 koningen en 3 koninginen, die allemaal een eigen wagen ( en dus ook een eigen verhaal ) hebben. Aan het einde van de parades ( ja ja, er zijn 3 verschillende parades ) komen ze bijeen in een soort van boom, waar verschillende acrobatische acts vertoont zullen worden.
Mijn wagen heet “Olanor”. Zij is een koningin en ze zit op een bol die vastgehouden wordt door een immens-grote hand. Haar wagen wordt voortgetrokken door sterke mannen ( tja, dat is dus mijn rol, maar dat is logisch…? kuchkuch ). Haar wagen ligt op wielen op latten die steeds van achter naar voren gebracht moeten worden. Het loopt dus op rolletjes, zeg maar.
Dat naar voren brengen, doen haar slaven, vertolkt door danseressen. En achter de kar lopen een reeks percusionisten.
Al met al een heel spectacel!
En aan het einde doen we nog gezellig een dansje met iedereen!
Gisteren was de televisie er! wiehoe! Misschien kom ik op tv! Wahaha!

Ik ben bezig vanaf maandag, de dag dat ik weer startte met werken. De repetities zijn vanaf 17.00 tot 21.30 en dan moet ik nog naar huis en ik moet bekennen dat het aardig uitputtend is. Kan me eigenlijk niet zo goed concentreren op het werk wat ik eigenlijk zou moeten doen. Misschien komt dat ook omdat ik weer verder aan het lezen ben in m’n Harry Potter boek. Verslavend.

Deze week is het erg rustig op het werk, want Terry (mijn manager) is op vakantie. Ik heb wel een aantal taken, maar gezien een van m’n taken dacht dat ze pas a.s. maandag hoefte te beginnen ( taak was= het inwerken van nieuwe stagiar ), heb ik het dus wat rustiger. Helaas valt een andere taak zwaar tegen en brengt me elke dag weer onplezierige verrassingen… maarja, elke avond brengt weer een hoop plezier! Ik kijk er al naar uit!
Vanavond is een soort van generale repetitie, maar dan zonder costuums en schmink. Zaterdag, zondag en maandag is de uitvoering! Bij deze zijn jullie allen van harte uitgenodigd!

Wat me ineens te binnen schiet: de thema’s van de wagens zijn misschien wel leuke thema’s voor die organisatie waar ik de naam niet van mag noemen, waar veel van mijn vriendjes en vriendinnetjes werken. Het bos mag wel toch? Naja, jullie weten wel dat ik Het Grote Bos bedoel, dus ja.. die dus.
Tas, ik zal info sturen!

Genoeg wog (werk-ontwijkend-gedrag) voor zover, ik moet m’n boek uitlezen, ehm ik bedoel aan m’n werk natuurlijk!

oja, 112 is erg goed! Geen idee waar het vandaan komt, maar het schijnt goed te zijn voor het nationale gevoel!
Ssst: hier in Sydney waren ze ook heel blij toen ze met nieuwjaar een miljoen hadden…

- door mathijs op 04:04 - geen reacties

Zondag 02 Januari 2005

Nieuwjaar!

Wiehoe het is 2005! wat een genot!

Een nieuwjaarsavond op een andere plek is eigenlijk best leuk! Een totaal andere beleving!
Gezien vuurwerk in Sydney verboden is voor de burgerij, liep heel sydney uit naar de haven om daar het nieuwe jaar in te luiden met het het vuurwerk op de brug en omstreken!

Ikzelf stond met ruim 500 mensen op een berg, niet ver van de haven en een zeer goede plek om het 20 minuten durende vuurwerkspektakel te kunnen aanschouwen! En ik moet zeggen, het heeft wel wat: lekker knus, zo wachtend op het nieuwe jaar. Helaas had niemand de tijd bijgehouden, dus plots startte het vuurwerk op de brug en hadden we niet eens afgeteld… beetje een gemis! Wat ook een gemis was, waren de oliebollen en appelflappen! Normaal gesproken bestaat mijn ontbijt en lunch op de 31ste en de 1ste voornamelijk uit deze lekkernijen! Maar dit en vorig jaar dus niet! Ik had daardoor waarschijnlijk ook niet echt het gevoel dat het nieuwjaar was…

Nog steeds eigenlijk niet… Het was meer een leuke vuurwerkshow op een mooie zomeravond…

Maar wat heb ik zoal gedaan in het nieuwe jaar, zult u zich afvragen…:
wel, mijn eerste half uur heb ik besteed aan de telefoon! Dus ik was waarschijnlijk in gesprek als je mij probeerde te bereiken. Gedurende 1 telefoongesprek had ik 13 oproepen gemist. Maar ik kon niet zien welke nummers het waren.
ondertussen natuurlijk genietend van het vuurwerk…

Na afloop een beetje muziek gemaakt met een stel Ieren en vervolgens richting de haven en stad gelopen. Na 3 uur lopen en niets gedaan (wat een verspilling van tijd en nieuwjaarsavondmogelijkheden) geprobeerd thuis te komen. 2 uur later haden we eindelijk de bus!
Fijn m’n bedje ingedoken en lekker geslapen terwijl NL het nieuwe jaar inluidde… ik hoop dat jullie avond geslaagder was.
Gezien iedereen, behalve ik, een kater had heb ik dus ook nieuwjaarsdag niets gedaan, behalve klassiekers op tv gekeken, zoals “Lovestory”.

Al met al, niet de beste nieuwjaaravond die ik kon voorstellen, maar dat kwam misschien omdat ik gewoon hoge verwachtingen had… en dan valt het al snel tegen…
Op zich was het best grappig en ik kan wel zeggen dat nieuwjaar op een andere plek is een leuke ervaring. Maar dat had ik al gezegd geloof ik.

Dus volgend jaar.. uhm, wat dacht je van Parijs? of Berlijn, Oslo, Stockholm ofzo? Wie gaat er mee?

- door mathijs op 03:21 - geen reacties

Archief:

» Volgend Archief
« Vorig Archief

 

Powered by Pivot
XML Feed (RSS 1.0)